KRISTIANSAND: — Det er av helt avgjørende betydning at vi får svar fra de investorene vi forhandler med om de ønsker å gå videre med oss. Dersom det trekker ut i tid, vil det vanskeliggjøre jobben med de praktiske løsningene som må på plass, sier Poul Røge, en av initiativtakerne til Thy Ferries til fvn.no.

Opprette organisasjon

Røge understreker samtidig at det ikke er satt en definitiv frist denne uken. Han mener imidlertid det vil være svært vanskelig å få organisasjonen og ansatte på plass før april dersom forhandlingene trekker ut i tid.

Thy Ferries har satt 28. februar som endelig dato for når pengene må være på konto, men avtalen må altså være i havn lenge før dette.

— Dette er fristen for om prosjektet kan bli en realitet eller ikke. Da må alt være avklart med den danske finansstyrelsen, sier Røge.

Finske ferjefolk Ifølge Røge er jobbes det i disse dager med å få på plass en finansieringsløsning med finske investorer.

— Det er snakk om profesjonelle aktører som har jobbet med ferjebransjen i en årrekke, sier Røge, som også er styremedlem i Thy Ferries.

Han blir imidlertid hemmelighetsfull når det kommer spørsmål omkring valg av båt.

— Det kan jeg ikke si noe om ettersom det er en del av det vi forhandler om med de potensielle investorene i Finland, sier Røge.

«Pride of Telemark» Fremdeles markedsfører Thy Ferries seg med «Pride of Telemark» som båten som skal frakte passasjerer mellom Kristiansand og Hanstholm ved oppstart 23. april.

— Vi har ikke helt skrinlagt planene om å benytte denne båten. Det å oppdatere hjemmesiden med korrekt informasjon vil være en av oppgavene for rederiet i tiden som kommer, sier initiativtakeren.

Ifølge Røge er seilingsplan og avtaler om anløp i Kristiansand og Hanstholm på plass. Arbeidet med å ansette folk til organisasjonen vil starte så fort pengene er på plass.

— Hvor sikker er du på at ferjeruten kommer på plass?

— Jeg er så tett på hundre prosent sikker som det går an å være, men jeg kan selvsagt ikke gi en garanti. Dem vi forhandler med har tommelen opp, og det håper jeg de fortsetter med, sier Røge.