Dette er ordlyden i innstillingen fra UiA-direktør Tor Aagedal:

«Styret finner ikke at det er gjort feil i forbindelse med forberedelse til eller gjennomføring av valget som kan ha hatt betydning for valgutfallet. Klagene tas ikke til følge.»

Etter andre valgomgang, der Frank Reichert ble valgt med knappest mulig margin over Sigbjørn Sødal, er det kommet inn to klager på valget. Aagedal har fått juridisk vurdering av saken, og konkluderer altså med å avvise begge klagene. Den ene klagen går på at stemmer som er avgitt på papir ikke kan bli akseptert. Dette avviser Aagedal.

Ikke tilgang på data

Hovedårsaken til at han aksepterer at det skal være mulig for enkelte ansatte å stemme manuelt uten bruk av data, er at enkelte ikke har tilgang til data på jobben, og dermed ikke har tilgang til å stemme via dataprogrammet Fronter.

Også ved rektorvalget i 2007 ble det godkjent en manuell stemme fra en person som var stemmeberettiget. Valgstyret er ikke kjent med at bestemmelsen tidligere er praktisert slik som klageren hevder er riktig måte å tolke reglene på.

Videre mener Aagedal at det ikke er gjort feil av en karakter ved gjennomføringen av valget som ville ha hatt utfall på resultatet av valget: «Universitetsdirektøren konkluderer med at mangelfull informasjon om muligheten til å avgi manuell stemme ikke var en feil som kan ha hatt betydning for valgresultatet.»

Mener innleveringsfrist ble ikke utsatt

En tredje problemstilling i klagene gjelder fristen for innlevering av manuelle stemmer i Grimstad. Universitetsdirektøren er ikke enig i påstanden om at det var en feil at innleveringsfristen for manuelle stemmer i Grimstad i praksis ble utsatt. Universitetsdirektøren mener det derimot ville ha vært en feil dersom ansatte i Grimstad hadde måttet reise til Kristiansand for å avgi manuell stemme.

Aagedal skriver følgende:

«Beskjed om at manuelle stemmer kunne leveres i Grimstad ble sendt pr. e-post fra valgstyrets sekretær til blant andre alle administrative ledere og hovedtillitsvalgte. Universitetsdirektøren er i tvil om det i det hele tatt foreligger noen feil. Ut fra det svært begrensede antallet ansatte denne informasjonen var relevant for, anses det uansett for svært usannsynlig at en eventuell feil m.h.t. informasjonen om innleveringsfrist i Grimstad kan ha hatt betydning for valgutfallet. Universitetsdirektøren konkluderer med at det ikke er gjort feil i forbindelse med informasjon om innleveringsfrist for manuelle stemmer i Grimstad som kan ha hatt betydning for valgutfallet.»

Klagene på rektorvalget er først behandlet i valgstyret, som ikke har funnet grunnlag for å ta noen av klagene til følge, og har oversendt klagene til universitetsstyret som klageinstans. Styret skal behandle saken i møte 25. juni. Møtet avholdes på Verftet i Ny-Hellesund.