Slik blir de 84 leilighetene sentralt i Voiebyen. Foto: Dots AS
Slik blir de 84 leilighetene sentralt i Voiebyen. Foto: Dots AS
Slik blir de 84 leilighetene sentralt i Voiebyen. Foto: Dots AS
Slik blir de 84 leilighetene sentralt i Voiebyen. Foto: Dots AS
Tomta klargjøres nå for byggestart. Foto: Heida Gudmundsdottir

Så hjem går det at mange nå velger å bytte hjem.

— Det blir noe nytt, lettvint og greit. Her blir vi nok boende til vi går i pennalet, spår boligkjøper Håvard Olsen.

Samboerparet Håvard Olsen og Monica Larsen har slått til på en leilighet i femte etasje i Voie Atrium. Foto: Vegard Damsgaard

52-åringen og samboeren har tråkket sine barnesko i Voiebyen, og ser ingen grunn til å flytte ut av bydelen på sine eldre dager.Nå bytter de ut det tilårskomne rekkehuset med ny leilighet i femte etasje.

— For meg handlet det om å få alt på ett plan og komme vekk fra hagen, forteller Monica Larsen (49).

Selger for 240 mill.

Torsdag kveld var det informasjonsmøte om leilighetskomplekset ved «Suppa», der tomta er ryddet for å lage parkeringskjeller med seks etasjer oppå.

Ett år etter at salgsstart og to år før ferdigstillelse er over halve komplekset solgt - 43 av 84 leiligheter.

Mens det «rusler og går» for byens leilighetsprosjekter, som vist i Fædrelandsvennens oversikt, tar det av gårde ute på vestkanten.

Til-nett-580px---Nye leilighetsbygg.jpg Foto: .

— Jeg mener vi revitaliserer Voie, får bydelen opp på det nivået den hører hjemme. Hele nærområdet vil applaudere når bygget skrider fram, det er det største som har har skjedd her på 40 år. Da kom de forrige blokkene, men aldri vært det vært bygd så mye på én gang, sier prosjektleder Tom Arne Aamodt fra Mur i Sør.

Tom Arne Aamodt fra byggherre og entreprenør Mur i Sør er prosjektleder for Voie Atrium. Foto: Vegard Damsgaard

— Hvorfor har det truffet? - Mange ganger handler det om å skape et behov, få folk til å tenke at «jøss, dette kan jeg bo i». Vi ser også at det å satse der få har satset før ofte gir positiv effekt. Vågsbygd-folk vil bo i Vågsbygd, Voie-folk i Voie. De får det samme som i byen, til en rimeligere pris, svarer Aamodt.

De skal selge leiligheter for 240 millioner kroner, tilsvarende en snittpris på 2,9 millioner for 73 kvadratmeter gulv. Kvadratmeterprisen ligger på 39.000 kroner, rundt 15.000 lavere enn Kjøita og 25.000 under Tangen Ytterst.

Et morsomt prosjekt med et fantastisk salg.

Byggets førsteetasje inneholder 1000 kvadratmeter næring, og her skal det etter planen bli legekontor, tannlege, frisør og apotek i tillegg til butikken vegg i vegg.

Slik blir de 84 leilighetene sentralt i Voiebyen. Foto: Dots AS

— Oppdemmet behovVoieAtriumblir borettslag med husbankfinansiering, der Sørlandet Boligbyggelag står for drift og forretningsførsel. 60 prosent av summen dekkes av fellesgjeld, resten ved innskudd fra hver beboer.

- Et morsomt prosjekt med et fantastisk salg, konstaterer prosjektsjef Rolf R. Elieson fra Sørmegleren, som har den største porteføljen av nye leilighetsbygg i byen.

Han bekrefter at det dreier seg om beboere i nærområdet som bytter fra gammelt til nytt:

Tomta ved siden av matvarebutikken og kloss på Fåretjønn klargjøres nå for byggestart. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Vi har truffet et oppdemmet behov. Tomta ligger midt i sentrum av Voie med nærhet til buss og butikk, noe som betyr utrolig mye for folk.Søgne-baserte Mur i Sør kjøpte seg inn i prosjektet til Mesel Invest AS (50/50) for to år siden.

I 2005 gikk bedehus og barnehage opp i flammer etter ildspåsettelse. Mesel-familiens eiendomsselskap kjøpte samme år butikken av O.G. Ottersland for 13 millioner.

I 2007 kjøpte de naboeiendommen for fire millioner av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). NLM har siden drevet gjenbruksbutikk i Suppa-lokalene, men flyttet nylig geskjeften til Lumber.