KRISTIANSAND: Etter Fædrelandsvennens reportasje fra Singapores største ulovlige sexmarkedet, som har fått kallenavnet "Sørlandssenteret", tok National Oilwell Varcos (NOV) informasjonsdirektør kontakt med Fædrelandsvennens reportere og ga beskjed om at vi ikke får stille spørsmål til noen av selskapets ledere eller besøke bedriftens lokaler.

Når vi tar kontakt med ledere i bedriften, får vi klar beskjed om at de ikke får lov til å uttale seg.

— Dere skal ikke ringe til noen av våre ansatte i denne saken, sier Kjell Anders Olsen, kommunikasjonssjef i NOV.

STENGT: Kjell Anders Olsen, kommunikasjonssjef i NOV, nekter sine ansatte å snakke med avisen om hvordan bedriften håndterer diskusjonen om etiske retningslinjer når det gjelder kjøp av sex i utlandet. Foto: Kjartan Bjelland

Fædrelandsvennen ber om å få snakke med tillitsvalgte.— Nei. Hører du hva jeg sier? Alt som skal kommenteres, skal gå gjennom meg.

— Kan vi snakke med HR-sjefen deres?

— Det får du ikke.

Munnkurv til tillitsvalgt

Vi tar også kontakt direkte med Åge Nilsen, en av de tillitsvalgte i NOV.

— Jeg har fått beskjed omikke å si noe, svarer han.

— Av hvem?

— Nei, det er han Kjell Anders Olsen du må ringe til, det er han som skal uttale seg.

— Men en tillitsvalgt står vel fritt til å snakke?

— Det må gå gjennom de rette kanalene. Det er kommunikasjonssjefen som skal uttale seg offentlig.

Stengt dør

Saken om sexkjøp på reiser i utlandet har blitt så betent for selskapet at National Oilwell Varco ikke nøyer seg med å gi munnkurv til egne ansatte.

— Er det mulig for oss å komme ut og gjøre et intervju?

— Nei, svarer kommunikasjonssjef Olsen.

Han begrunner dette med at mange ansatte har en vanskelig diskusjon i sine familier nå. Han sier også at noen ansatte føler seg stigmatisert etter at Fædrelandsvennen skrev om "Sørlandssenteret".

— Er det ikke mulig for oss å komme ut og gjøre et intervju?

— Det stemmer. Dere kan ikke det. Vi har sagt det vi har å si.

Fædrelandsvennen ringer tilbake til Olsen. National Oilwell Varco sa etter Fædrelandsvennens første sak om "Sørlandssenteret" at bedriften kontakter sine ledere og skaffer mer informasjon om situasjonen.

— Vi jobber videre nå med å gjøre de tingene vi må. Vi har startet en prosess for å se på hva vi kan gjøre for å få bukt med problemet som er der, sier Olsen.