Cameron: - Kan gå der, men ikke kjøpe sex

Ansatte i Cameron kan gjerne besøke "Sørlandssenteret" i Singapore. Grensen går ved brudd på sexkjøpsloven.

Publisert

SEXMARKED: På dagtid er Orchard Towers et litt shabby kjøpesenter i Singapore. På kveldstid er det et stort sexmarked, som i det norske miljøet omtales som "Sørlandssenteret". Foto: Ingrid Michalsen

KRISTIANSAND: Onsdag skrev Fædrelandsvennen om det største ulovlige sexmarkedet i Singapore, som kalles "Sørlandssenteret".

Tom Fidjeland tiltrådte som administrerende direktør i Cameron Sense for kun to måneder siden, men har bred bakgrunn fra oljeservicebransjen før det. Det er tjue år siden han første gang var i Singapore i jobbsammenheng.

— Har du vært på «Sørlandssenteret» selv?

— Ja. Jeg kjenner stedet. Det gjør hele bransjen. Det er riktig at det er mange nordmenn der.

- Hva slags retningslinjer har dere i Cameron i forhold til sexkjøp?

— Vi har ikke noe forbud mot at våre ansatte besøker et sted som «Sørlandssenteret». Men de skal forholde seg til lovverket. Det er ikke tillatt å kjøpe sex, sier han.

Grunnlag for "samtale"

DIREKTØR: Tom Fidjeland, adm. dir i Cameron Sense Foto: Valerie Kubens

Fidjeland påpeker at profilen på de ulike barene og klubbene på «Sørlandssenteret» varierer.— Det er ikke like påtrengende med tilbud overalt. Men det er jo klart, de prostituerte går der hvor markedet er.

- Får det noen konsekvenser for dine ansatte hvis de tar med prostituerte på hotellet?

— Det vil ikke gå ut over ansettelsesforholdet. Men det vil klart gi grunnlag for en samtale, sier han.

En slik samtale vil dreier seg om hvordan ledelsen forventer at den enkelte ansatte opptrer på reise, for å etterleve bedriftens forventninger til etikk og forhold til lovverket.

Opplæring

Les også

Dette er det største ulovlige sex-markedet i Singapore. Det kalles «Sørlandssenteret»

Før man reiser ut på oppdrag for Cameron, går man gjennom en forberedelse hvor blant annet kjøp av sex berøres. Rus er et annet tema som tas opp.

— Våre ansatte jobber lange skift på oppdrag ute, og vi har som krav at de skal være helt rusfrie når de er på jobb. Det handler om deres egen helse, men også om andres sikkerhet. Hvis man fester hardt i de timene som er mellom hvert skift, er dette en problemstilling for oss.

- Er det et utbredt problem?

— Jeg vil ikke si det. Men det er et problem for de enkeltpersonene det gjelder, sier Fidjeland.

Verre før

Når det gjelder både rus og kjøp av seksuelle tjenester på utenlandsreise, mener Fidjeland at den sørlandske oljebransjen hadde større utfordringer for noen år siden.

— Det er mitt inntrykk at bransjen er modnere i forhold til dette, enn hva vi så for noen år siden. Jeg tror flere bedrifter har tatt litt oppgjør med ukultur internt, sier han.

Publisert