Aker: - Kan få konsekvenser

Aker Solutions lar verken stedlig ledere i Singapore eller bedriftsledelsen i Kristiansand uttale seg om saken. Kun selskapets hovedkontor i Oslo kan si noe.

Publisert:

På dagtid er Orchard Towers et litt shabby kjøpesenter i Singapore. På kveldstid er det et stort sexmarked, som i det norske miljøet omtales som "Sørlandssenteret". Foto: Ingrid Michalsen

  • Ingrid Michalsen
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det blir klart etter at Fædrelandsvennen kontakter Aker MHs kommunikasjonsrådgiver i Kristiansand. Hun sender oss videre til hovedkontor i Oslo. Etter purring fra Fædrelandsvennen kommer det til slutt en e-post fra pressetalsmann i Aker Solutions, Ivar Simensen.

Pressetalsmann i Aker Solutions, Ivar Simensen, sier ansatte som kjøper sex risikerer å miste jobben. Foto: Pressebilde

— Vi forutsetter at ansatte avstår fra å kjøpe seksuelle tjenester når de er ute på oppdrag fra bedriften. Dette er også nedfelt i vårt arbeidsreglement, som gjelder for alle ansatte i Norge. Vi foretar alltid samtale med ansatte før de reiser ut første gang, der dette temaet tas opp, skriver Simensen i e-posten.

Les også

Dette er det største ulovlige sex-markedet i Singapore. Det kalles «Sørlandssenteret»

Mer enn det vil han egentlig ikke kommentere. Men da Fædrelandsvennen presiserer at det er flere spørsmål vi gjerne vil ha svar på, får vi beskjed om å sende over spørsmålene på e-post. Det er også der resten av dialogen med selskapet foregår.

Risikerer avskjedigelse

— Hvilke konsekvenser får det for den ansatte hvis bedriften får kunnskap til at vedkommende har kjøpt sex i utlandet under et arbeidsoppdrag?

— Dette er brudd på vårt arbeidsreglement, og da trer advarselssystemet vårt inn. Reaksjonene spenner fra advarsel til avskjed, avhengig av den enkelte sak, svarer Simensen.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt dette faktisk har fått konsekvenser for ansatte i Aker Solutions hittil. Men han erkjenner at selskapets ledelse har hørt om "Sørlandssenteret" i Singapore før.

Kjenner til "Sørlandssenteret"

— Det er et kjent sted på folkemunne i Singapore. Det er for øvrig også et kjøpesenter i Singapore med flere titalls butikker, understreker han.

— Har dere snakket om dette stedet med deres ansatte?

— Vi tar opp denne problemstillingen med den enkelte i forkant av alle utestasjoneringer, svarer Simensen.

— Setter Aker Solutions grensen ved kjøp av sex, eller er det problematisk hvis ansatte oppholder seg på dette stedet, eller lignende steder, i det hele tatt?

— Arbeidsreglementet vårt omhandler kjøp av seksuelle tjenester, og ikke hvor man oppholder seg. Men vi gjør en grundig vurdering av ledere til internasjonale lokasjoner, der atferd og holdninger er viktige kriterier, poengterer Simensen.

Publisert:

Les også

  1. Opprettet egen helseklinikk i 12. etasje

  2. Dette er det største ulovlige sexmarkedet i Singapore. Det kalles «Sørlandssenteret»

  3. Varsler gjennomgang av rutiner

  4. Cameron: - Kan gå der, men ikke kjøpe sex

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.