KRISTIANSAND: Kjell O. Johannessen, leder i Node, er sterkt kritisk til Cameron-direktør Tom Fidjeland, som på fvn.no onsdag og i egen sak i dagens avis, ikke vil be sine ansatte om å ligge unna "Sørlandssenteret" i Singapore.

Den holdningen synes Kjell O. Johannessen er helt uakseptabel.

Står på sitt

— At Fidjeland svarer slik han gjør, jeg kan nesten ikke tro det. Om det skyldes lite medietrening, eller noe, jeg vet ikke. Det virker helt merkelig. Jeg er ikke i tvil om hva jeg hadde sagt hvis jeg var leder. Jeg hadde instruert mine ansatte til ikke å gå på et slikt sted og sagt at det ikke, ikke under noen omstendighet, er greit å oppholde seg der – eller på lignende steder, sier Johannessen.

Tom Fidjeland, administrerende direktør i Cameron Sense, står imidlertid på sitt, og sier han ikke ser behovet for å be sine ansatte om å unngå "Sørlandssenteret", så lenge de følger loven.

— Det er jo veldig ulik profil på disse barene, og det er ikke like påtrengende med prostitusjon overalt. Vi forventer at våre ansatte lojalt følger norsk lov, i tillegg til de lokale lover som gjelder, svarer Fidjeland.

- Et ledelsesansvar

Johannessen er helt uenig.

— Det handler om hensynet til familien og de som sitter hjemme, det handler om imaget til bedriften og det handler om forholdet til kundene. Og ikke minst om omdømmet til bedriften. Vi har et enormt ansvar for å ivareta det omdømmet vi har opparbeidet oss som verdensledende klynge. Vi har mange ansatte i Singapore, vi er synlige der. Det er vi nødt til å tenke på, sier Node-lederen.

Han forventer at bedriftslederne i Node-klyngen, som omfatter i overkant av 50 offshorebedrifter på Sørlandet, tar saken opp på høyeste hold.

— Denne problemstillingen må opp på høyeste ledelsesnivå i bedriftene umiddelbart. Med så mange ansatte som til enhver tid er ute i verden, kan vi ikke skyve dette vekk. De må ta tak i problemstillingen straks og gi den høyeste prioritet, sier Johannessen.

Forventer handling

Han sier han vil ta opp problemstillingen med sexkjøp i utlandet allerede førstkommende tirsdag med styringsgruppa i Node.

— Jeg har allerede skrevet opp saken på agendaen. Det er helt opplagt at dette må diskuteres, understreker han.

Fidjeland tar gjerne imot utfordringen om å løfte fram problemstillingen på ledelsesnivå.

— Nå tar vi dette opp i styringsgruppa i Node, der jeg også sitter. I tillegg skal jeg drøfte det i Cameron, sier han.

Før Fidjeland begynte i Cameron, jobbet han i en årrekke for National Oilwell Varco.

— Jeg kan ikke huske fra min tid i NOV at bedriften hadde en holdning om at vi ikke skulle kunne besøke «Sørlandssenteret», sier Fidjeland.