Badelandet Foto: Kjartan Bjelland

— Fra Badelandet skal man svømme ut til en oppblåsbar hinderløype plassert oppå vannet. Den ligger i ei stripe over Grashavet, hvor man beveger seg i én retning, opplyser direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark til Fædrelandsvennen.

Badelandet til 115 millioner kroner åpnet sommeren 2010, med mål om 200.000 besøkende. Men etter seks badesesonger er det fortsatt et stykke opp til målet.

— I år landet vi på rundt 140.000 gjester. Isolert sett er vi ikke så fornøyd med det - vi tror potensialet er ganske mye større. Tidligere har vi vært oppe i 170.000, men dette er hundre prosent væravhengig, forteller Aamot.

Skal tiltrekke de eldste barna

Hinderløypa til mellom en halv og én million kroner skal ligger på vestsiden av Sommerøya, mot selve Dyreparken. Den skal stå ferdig til 50-årsjubileet kommende sommer.

Illustrasjonen viser hvordan hinderløypa er tenkt plassert på vestsiden av Sommerøya, her til venstre i bildet, mens svømme- og stupeanlegg kommer på østsida. En kunstig sandstrand skal anlegges på sørsida. Foto: Kristiansand Dyrepark/Oscar Jansen

Med denne attraksjonen håper parken å favne flere av de litt eldre barna, spesielt de fra 12 år og oppover. Målsettingen er fortsatt 200.000 besøkende til badeanlegget. — Når barna blir 10-12 år begynner de å miste interessen for Dyreparken. Badelandet har vært en god tilvekst, men vi ønsker å ta enda sterkere grep for å tiltrekke de yngste ungdommene. Dette vil gjøre det lettere for familier med spredning i alder å gjøre Dyreparken til en attraktiv reise, mener parkdirektøren.

Året etter, i 2017, planlegges ytterligere to tiltak i Grashavet: En kunstig badestrand og et kombinert svømme- og stupeanlegg på motsatt side av øya, i retning Abra Havn. Bassenget blir 25 meter langt.

De nye områdene skal - i likhet med resten av Badelandet - være under oppsyn av badevakter.

Ny Egner-satsing

Grashavet betegnes som et typisk innlandsvann som holder pluss minus 20 grader om sommeren.

- Og prislappen?

— Sannsynligvis ganske liten. Vi regner med å bruke mellom en halv og en million kroner på hinderløypa, men har ikke beregnet del to og tre ennå. Det er ikke store investeringer, men vi føler vi får et bra tilbud for en rimelig sum, svarer Per Arnstein Aamot, og legger til at de er i dialog med Kristiansand kommune, men foreløpig ikke har fått klarsignal til å gå i gang.

Per Arnstein Aamot. Foto: ERLEND OLSBU

Dyreparkens egen hakkebakkeskog kostet 28 millioner kroner og sto ferdig sist sommer på høydedraget ovenfor Kardemomme by og Kjuttaviga. Neste storinvestering blir neppe før i 2018 eller 2019. — Vi har et par spennende ting på blokka. Siste års satsing på Egner har ikke minsket lysten på det temaet, røper han.

Det som kan være på trappene er en munnhule for Karius og Baktus i fjellet overfor Kardemomme by. På høyden mot sør, i retning Kjuttaviga, er det aktuelt å reise Thorbjørn Egners Hus.

På nyåret vil også parken presentere det som skal være spennende nyheter fra dyreavdelingen.

Tidligere i høst passerte Dyreparken én million besøkende, som er ny rekord.