— Jeg bare gleder meg. Når HovdenTour kommer, skal jeg være i såpass bra form at det bare er gøy å vise hva jeg kan få til. Jeg deltok i Sommerløpet i fjor. Da trente jeg knallhardt i et par måneder i forkant, og slo min bror Einar på oppløpet, forteller Even Øgrey Brandsdal triumferende.

Da han våknet på ferien i Thailand tirsdag morgen, lå det sms fra Fædrelandsvennen om at han med 765 stemmer hadde trukket det lengste strået - og dermed blir kjendiskandidaten i vinterens Sprek-prosjekt.

Fikk mobiliseringshjelp

Sarita Sehjpal, gründer og innehaver av restaurant Mother Indida, ble nummer to med 658 stemmer, mens Kristen Fløgstad, norgesrekordholderen i lengde, ble nummer tre. Totalt kom det inn 1497 godkjente stemmer.

— Nå er jeg glad for at avstemningen er ferdig, og at jeg kan senke skuldrene og bare nyte resten av ferien, sier 36-åringen - som fikk mobiliseringshjelp av både venner og familie.

Men på nyåret blir det andre boller. Nå har han forpliktet seg til å trene tre ganger i uka - hvorav én av treningene er under oppsyn av de trenerne Jarle Ausland og Arild Jørgensen.

Kontrasten kunne ikke blitt større enn til massasjen han hadde hatt på stranden i Pak Nam Pran like før han pratet med Fædrelandsvennen tirsdag.

— Men jeg gleder meg vanvittig mye. Jeg har vært ganske aktiv før, men jeg er nok en type som trenger et mål for å gå «all in». Jeg har ei kone som trener mye selv, og som er meget glad for dette. Nå er det på tide at jeg også kommer meg opp av kontorstolen. Det blir gøy å bli kjent med de andre kandidatene og skape et samhold, sier kristiansanderen.

Ikke redd for regn

Han lar seg heller ikke skremme av at fjorårets kandidater opplevde regn og vanskelige smøreforhold på nesten samtlige skiturer, enten det var på Sandripheia, Toplandsheia eller Strai.

— Når man først hiver seg med, må man regne med forskjellig vær. Det ser jeg ikke på som noe problem. Egentreningene blir sikkert tyngst, men da skal jeg utfordre noen slik at vi blir flere som sliter.

Øgrey Brandsdal er vokst opp med hytteturer til Hovden. Men sammen med søsknene sine har han nesten alltid valgt slalålmbakken fremfor langrennsløypene.

— Det er ikke mange skiturene jeg har hatt. Det er ingen tvil om at det blir en utfordring. Men jeg ser fram til slutten av mars når jeg vet at jeg har gjort mitt beste - og oppnådd resultater.

Ble kalt lat

I avstemningen fikk han drahjelp på Facebook av blant andre Starts Jesper Mathisen og broren sin, Einar Øgrey Brandsdal. Førstenevnte kalte ham lat, og hevdet at «Even må gå sidelengs inn dørene i garderoben», mens broren hevdet at han hans virkelige vekt er 120 kilo - ikke 108, som han hadde oppgitt.

— Så lenge det har skapt oppmerksomhet - og gitt meg stemmer - har det bare vært morsomt. Man kan ikke ta seg selv så høytidelig, humrer 36-åringen, og legger muntert til:

— Men jeg veier ikke 120 kilo altså, og jeg slipper å gå sidelengs inn dørene.

Svak for sjokolade

— Men hvordan er kostholdet ditt?

— Ganske normalt. Jeg er så heldig å ha ei kone som er opptatt av sunn mat, og ofte står middagen og venter på meg når jeg kommer hjem. Men jeg er utrolig glad i ekstra kos i helger og på ferier. Jeg drikker ikke brus, men smågodt og sjokolade er min store svakhet.

Før avstemningen startet lovet han å trene så hardt at han inspirerte Start-spillerne til å stå på enda mer hvis han ble stemt fram.

— Når jeg kommer i gang med treningen, kan jeg endelig snakke om det med litt mer faglig tyngde. Fram til nå har jeg fokusert mest på å bygge riktig prestasjonskultur. Jeg håper jeg gjennom Sprek-prosjektet blir oppfattet som en god ambassadør for Start, sier Even Øgrey Brandsdal.