Start-sjef Even Øgrey Brandsdal har satt noen hårete mål for 2015. Blant annet sikter klubben seg inn på å doble sesongkortsalget Foto: HÅVARD KARLSEN
Sarita Sehjpal kan bli den første deltakeren i Sprek-prosjektet med minoritetsbakgrunn. Foto: Reidar Kollstad

Sist vinter var det bakeren Espen Albert som ble stemt fram, etter å ha danket ut Frøydis Emilie Lind fra Opera Sør og den tidligere Start-keeperen Rune Nilssen. Og foran Palmerittet i vår, sanket Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, flest stemmer foran Filadelfia-pastor Gunnar Jeppestøl og Anita Dietrichson i Næringsforeningen.

Foran denne vinterens prosjekt står kampen mellom Sarita Sehjpal, inderen som er gründeren bak både Mother India og Saritas, Even Øgrey Brandsdal, som er daglig leder i Start, samt Kristen Fløgstad, som fortsatt innehar norgesrekorden i lengde, 41 år etter at han satte den.

Vinneren av denne avstemningen skal slutte seg til Sprek-kvartetten Terje Sannarnes, Silje Christensen, Vegar Jørgensen og Kirsti Håland Lindebø.

Sarita Sehjpal

— Jeg vil vise at også en inder kan gå på ski

Sarita Sehjpal, gründer og eier av Mother India, håper hun kan gå foran som et godt eksempel for nordmenn med minoritetsbakgrunn dersom hun blir stemt fram.

— Jeg vil vise at også en inder kan gå på ski. Tenk på de signalene det vil gi. Jeg håper at dette vil trigge minoriteter til å gå på ski, og til å ta vare på egen helse, sier Sarita Sehjpal.

47-åringen har veldig mange jern i ilden, og har i liten grad tatt seg tid til å prioritere egen helse.

— Jeg lever et veldig stressfullt liv. Jeg prioriterer alltid jobb foran alt. Jeg er gift med jobben min. Hvis jeg blir stemt fram, er det første gang jeg skal gjøre noe for egen vinning. Jeg har alltid gitt 110 prosent for min business, nå håper jeg å kunne gi 110 prosent for å bli sprek, sier inderen.

— Hvordan er formen din?

— Akkurat nå er den elendig, men en gang i tiden trente jeg karate, og da var jeg i veldig god form. Hvis jeg blir plukket ut, har jeg lovet en trener i karateklubben at jeg skal gå opp til brunt belte i mai.

Hun er vokst opp på Høie, og gikk i oppveksten mye på ski på Loland og Sandrip.

— Men det er mange år siden nå. Jeg håper at ski er litt som med sykling. Når du først har lært det, så kan du det. Forrige gang jeg gikk på ski var på Bortelid for fem år siden. Det var 11. mai.

— Men kan du skryte på deg noen firemilsturer på ski, slik du må gjennom i HovdenTour?

— Ikke som jeg kan huske. Men det kan da ikke være hardere enn å gå Folgefonna på tvers? Da måtte jeg ha hjelp til å bære sekken den siste halvtimen. Vi gikk i åtte-ni timer, og jeg glemte å spise selv om jeg hadde nøtter og sjokolade i sekken

— Hva får Sprek-prosjektet med deg som deltaker?

— Det får en kandidat som endelig innser at det er på tide å ta vare på seg selv. Og hvis jeg kan, så kan alle. Og jeg vil vise at det er fullt mulig for en med minoritetsbakgrunn å gå på ski.

— Hvem bør stemme på deg?

— Alle som elsker indisk mat.

Født: 17. desember 1967

Bosted: Hellemyr

Sivil status: Gift med Rajeev, mor til Sonny (24) og Pria (17)

Utdannelse: Tre år på handelshøgskole - og 1,5 år på sosionom

Yrke: Gründer - blant annet av Mother India og Saritas

Antatt form: Har ingen anelse, spør meg heller hvor lenge jeg kan jobbe i strekk

Kristen Fløgstad

— Jeg håper pensjonistene stemmer på meg

41 år etter at Kristen Fløgstad (67) satte norgesrekorden i lengde på 8,02 meter - en rekord som fortsatt består - håper han folk ser verdien i å se en pensjonist slite seg gjennom Sprek-prosjektet.

— Generelt er jeg i god form. Jeg prøver å trene variert, men jeg løper aldri langt. Det lengste jeg har løpt er tre kilometer da jeg tok idrettsmerket tidligere i år. I forhold til alder er jeg i god form, men å gå HovdenTour blir verre. Det krever spesialtrening, innser Kristen Fløgstad.

Han har hele 16 NM-gull i lengde og tresteg, han deltok i München-OL i 1972, og kan skryte på seg tre deltakelser i EM og en i innendørs-VM.

— Men jeg har aldri deltatt i et lengre skirenn. For 10-20 år siden hadde jeg plan om å gå Sesilåmi, men jeg kan ikke preppe ski, og derfor ble det aldri noe av det. Men det hadde vært moro å deltatt en gang, sier 67-åringen fra Søgne.

— Men hvordan ser du på å eventuelt gå 42 kilometer?

— I så fall må jeg i alle fall ha like gode ski som de andre. På godt føre skal det gå greit selv om det sikkert da også blir et slit. Men får jeg dårlige ski og det blir dårlig føre, ja da blir det en påkjenning.

— Hvorfor bør folk stemme på deg?

— Det må ha med alder å gjøre. Det er viktig at eldre folk holder seg i trim. Jeg representerer pensjonistene og håper de stemmer på meg. Jeg har lyst til å vise at det er mulig å komme gjennom løypa selv om man er pensjonist.

— Hvem mener du bør stemme på deg?

— Pensjonistene. Og alle dem som lurer på om en pensjonist kan klare dette. Yngre folk kan lettere klare dette selv om de er utrente. Det er verre for oss som nærmer oss 70 år. Og så håper jeg Søgne-folk støtter opp om meg, sier Kristen Fløgstad.

Født: 11. april 1947

Bosted: Søgne

Sivil status: Gift med Rigmor, to barn og tre barnebarn

Høyde/vekt: 1,81/73 kg

Utdannelse: Lærerskole, grunnfag i idrett og ett år med offentlig administrasjon, grunnfag i Utviklingsstudie.

Yrke: Pensjonist

Antatt form: Nylig i år 3000 meter på rundt 16 minutter.

Even Øgrey Brandsdal

— Hvis Start-spillerne vil se meg utslitt, må de stemme på meg

Dersom Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, blir stemt fram i Sprek-prosjektet, vil han trene så hardt at han inspirerer spillerne til å stå på enda mer.

— Hvis jeg blir stemt fram, blir det mye enklere for meg å fortelle spillerne at det koster smerter å utvikle seg til å bli en bedre idrettsutøver. Det skal jeg ta med meg til garderoben, og da har jeg litt mer faglig tyngde. Kanskje det kan gi resultater? Jeg håper spillerne blir inspirert av meg, sier Øgrey Brandsdal.

Og denne mentaliteten håper han skal smitte over på hele organisasjonen i Start.

— Jeg har lyst til å gi alt for å vise at det ikke bare er i garderoben og på banen vi skal vise vinnermentalitet. Hvis jeg blir valgt, skal jeg ikke gå halvveis inn i dette. Jeg skal gå foran som et godt eksempel, lover Starts administrerende direktør.

Han forteller at han har trent ganske mye opp gjennom årene, men etter at han begynte i Start for rundt ett år siden, har det blitt mindre tid til trening - og vekte viser nå 107 kilo.

— Etter at jeg begynte å jobbe med idrett, har jeg ironisk nok fått mindre tid til å trene selv. Men jeg har ei kone hjemme som jeg vet at vil bli veldig glad dersom jeg tar tak.

— Har du gått mange firemilsturer på ski?

— Aldri. Huff, jeg har vært veldig mye på Hovden gjennom hele livet, men jeg har aldri funnet glede i å gå på ski. Vi har prioritert slalåmbakken.

— Er det pyton med ski?

— Jeg må bare gå «all inn», det skal smerte. Det skal være vondt å være toppidrettsutøver. Og det må det være her også. Jeg bare må like det.

— Hvem bør stemme på deg?

— Jeg tror i alle fall kona kommer til å mobilisere. Og jeg skal utfordre mine søsken til å delta i HovdenTour slik at jeg får treningskamerater, men det spørs om de tør da. Og hvis Start-spillerne ønsker å se meg slite meg ut, og i tillegg ha en sjef som kommer i bedre form, ja så vet de hvem de skal stemme på, sier Øgrey Brandsdal.

Født: 07.12.1978

Bosted: Andøya

Sivil status: Gift med Audhill, far til tre

Høyde/vekt: 1,92/108

Utdannelse: Økonomi fra UiA.

Yrke: Adminstrerende direktør i Start

Antatt form: - Jeg har aldri funnet gleden i å gå på ski, men kanskje jeg har gått 10 kilometer i ett strekk?