KRISTIANSAND: — Det er en fantastisk jobb guttene har lagt ned. Vi har vist at vi har rykket opp for lenge siden. Med dette laget skal vi bite godt fra oss i eliteserien, det er jeg sikker på, sier Jesper Mathisen, som for dagen måtte se kampen fra benken.

— Det er ekstremt deilig at vi nå har avgjort opprykket, en gang for alle. Hele laget la ned en kjempeinnsats og de fortjente seieren i dag, sier lagets kaptein, Glenn Andersen, som måtte stå over kampen grunnet kjevebeinsbruddet han pådro seg mot Mjøndalen på Sør Arena for to uker siden.

Fornøyd kaptein

Dermed var midtstopperparet byttet ut med Gudmundur Kristjansson og Steinar Pedersen. En duo kaptein Andersen var svært godt fornøyd med.

— De viste seg plassen verdig og gjorde en solid kamp. Vi har en sterk stall og det viste vi i dag når vi kan rokere på denne måten, sier Andersen, som har bokført seg med sju scoringer denne sesongen.

Det har vært mye usikkerhet rundt Start i begynnelsen av sesongen, men kapteinen er godt fornøyd med hvordan spillerne og klubben har taklet det.— Det er en kjempeprestasjon av alle som én. Det har vært lønnskutt og spillere ut og inn, men vi har klart å stå sammen. Derfor er det ekstra deilig at vi har klart å fullføre dette målet vi satt oss om at vi skulle opp, forklarer Andersen.

Gleder seg til besøk

Midtstopperen bryr seg ikke om det er Rosenborg og Vålerenga som kommer til Sør Arena neste år. Han gleder seg kun til de gamle lagkameratene i Strømsgodset kommer på besøk.

— Av banen er vi fortsatt gode venner, men så fort dommeren blåser i fløyta, legger jeg ingenting i mellom, sier han og peker opp på skiltet der det står "Adeccoligaen" i intervjusonen.

— Det blir så deilig å ta ned det og få opp et skilt der det står "Tippeligaen" i stedet. Der er der vi hører hjemme og her skal vi bli, sier Glenn Andersen.

Måtte ha poeng

Sandefjord måtte ha poeng på Sør Arena, men skapte utrolig lite. Det overrasket Jesper Mathisen.

— De kjemper innbitt med Sarpsborg om å ta andreplassen og rykke direkte opp, også skapte de nærmest ingenting. De fortjener ikke å rykke opp med det de viste i dag, sier Mathisen.