KRISTIANSAND: Det var en jevn innledning på kampen. Man kunne merke på begge lagene at det sto mye på spill i denne kampen.

Det kom ingen særlig store sjanser før Espen Hoff ga vertene ledelsen etter 18 spilte minutter. Da slo han tunnel på både oppasseren sin og keeperen før ballen fant veien til nettmaskene.

Start-spillerne jublet på gressmatta etter kampslutt på Sør Arena. Foto: Jon Anders Skau

Da tok Start mer over kampen i den første omgangen og skapte noen farligheter, uten at de testet Iven Austbø nevneverdig.

5760 tilskuere

Omgangens største sjanse var da Solomon Owello fulgte opp et godt Start-angrep. Ballen kom rullende ut på 18 meter og nigerianeren dro til, men ballen gikk via en Sandefjord-forsvarer og utenfor.

Større sjanser ble det ikke i de første 45 minuttene og lagene gikk til pause med en 1-0-ledelse til Start.

Det samme var historien i 2. omgang. Det skjedde svært lite for de 5760 fremmøtte tilskuerne på Sør Arena.

Gode muligheter

Flere ganger hadde Start en potensiell god mulighet offensivt, men lite presisjon i den siste tredjedelen gjorde at de store sjansene uteble.

Sandefjord så nærmest fornøyde ut med at de lå under 0-1 og skapte svært lite foran målet til Johnny Kristiansen.

Dermed ebbet kampen ut med at Start tok den seieren de trengte og er dermed tilbake i Norges øverste divisjon.

Det var elleville jubelscener både på banen og tribunene da dommeren blåste i fløyta som sikret opprykket.