KRISTIANSAND: — At vi nå har rykket opp tre runder før slutt er helt fantastisk. Folk tenker kanskje at dette skulle bare mange, men dette er en tøff liga. Vi har måttet kjempe for hvert eneste poeng og nå er det endelig klart. Det er så deilig, sier Espen Hoff, som scoret kampens eneste mål.

Se videointervju øverst i saken!

— Jeg trodde aldri det skulle holde der og da, men laget la ned en utrolig innsats defensivt, fortsetter Hoff, som bar kapteinsbindet i Glenn Andersens fravær.

Matchvinneren sier at jobben fortsatt ikke er gjort, og at laget ikke gir seg før gullet er sikret.

— Vi hadde som mål å vinne divisjonen. Nå har vi rykket opp, men nå skal vi bare sikre gullet i tillegg så fort som mulig, sier en smørblid Espen Hoff.

Han tenker tilbake på de økonomiske problemene klubben hadde i januar.

(Les mer under bildet)

Jubelscener: Slik jublet Espen Hoff sin 1-0-scoring som til slutt sikret Starts opprykk. Foto: Jon Anders Skau

— Det er flere spillere som måtte gå med på kutt i lønnen og virkelig si at dette ønsket de å være med på. Jeg er utrolig stolt av den prestasjonen spillerne har lagt ned både av og på banen. Det er en fantastisk gruppe å være en del av, sier Hoff, og fortsetter:- Det så mørkt ut i januar. Det er fantastisk at vi beholdt stammen i laget, og nå kan vi alle slippe jubelen løs.

- Må legge vekk heislaget

Hoff mener Start må gå bort fra å være et heislag og stabilisere et eliteserielag.

— Det er alfa og omega. Vi må legge et grunnlag neste år og vise for hele Sørlandet at vi hører hjemme i toppdivisjonen, også håper jeg de støtter opp om oss og lag lager skikkelig stemning, sier matchvinneren.

Han forklarer videre at laget ikke hadde noe annet valg enn å rykke opp.

— Nei, vi hadde et utrolig press på oss. Det var helt livsnødvendig at vi rykket opp. Nå må vi bare bli der oppe, sier Starts nummer åtte.

- Nå skal det feires

Espen Hoff er festgeneral for kveldens feiring og nå gleder dagens kaptein seg til å feire opprykket med supporterne.

— De har støttet oss i tykt og tynt denne sesongen og nå vil vi gi noe tilbake til dem. Jeg håper alle møter opp på Harveys klokka 21 og feirer sammen med oss. Det har de alle fortjent, sier Hoff.