KRISTIANSAND: Torsdag besluttet Kristiansand tingrett å utvide varetektsperioden med åtte uker. Politiet opplyste under fengslingsmøtet at de tar sikte på å holde 35-åringen fengslet inntil straffesaken mot ham kommer opp.

Tingrettsdommer Arve Lien mener løslatelse av 35-åringen kan virke støtende på folk.

Skape utrygghet

— Retten legger således til grunn at siktede mistenkes for en forbrytelse som kan medføre fengsel i ti år eller mer og at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot siktede og dessuten at det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenke er på frifot, skriver Lien i fengslingskjennelsen.

Det var natt til 17.oktober i fjor at Usterud ble funnet hardt skadet på en gård i Vegusdal. En kjenning av drapsofferet i Vegusdal fikk ikke svar på telefonoppringningen til drapsofferet. Det førte til at han kjørte til gården og fant 37-åringen sterkt skadet på låven. Han varslet straks AMK.

35-åringen ble pågrepet i en væpnet aksjon på en adresse på Krøgenes i Arendal onsdag formiddag.

Utvidet siktelse

Arendalsmannen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Men etter at obduksjonsrapporten var klar, utvidet politiet siktelsen til å omfatte forsettlig drap.

Obduksjonsrapporten viser at fornærmede døde som følge av stump vold. Det er brukt en gjenstand ved voldsutvøvelsen, men denne gjenstanden er ikke funnet av politiet.

Mannen har erkjent deler av de faktiske forhold som skal ha funnet sted, men han erkjenner ikke forsettlig drap.