Se hele pressekonferansen ved å klikke på bildet over.

ARENDAL/GRIMSTAD: Under pressekonferansen på Grimstad politistasjon opplyste etterforskningsleder Arne Sundvoll at pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Fædrelandsvennen vet imidlertid at politiet brukte svært lang tid på å sirkle inn den antatte gjerningsmannen. Flere adresser ble oppsøkt før han til slutt ble funnet.

Væpnet pågripelse

— Etterforskningen ga oss i løpet av nattetimene nok informasjon til å utferdige en siktelse mot en mann i slutten av 30-årene fra arendalsregionen. Han ble pågrepet i formiddag i Arendal. Det skjedde uten dramatikk, opplyste Sundvoll på pressekonferansen.

Etterforskningslederen opplyser at politifolkene fikk tillatelse til å bære våpen under pågripelsen.Politiet vil ikke kommentere om det er noen relasjon mellom den siktede og avdøde som begge er i slutten av 30-årene.

— Politiet ønsker ikke å gi informasjon som kan være med på å identifisere hvem de er og hvilken relasjon de eventuelt har til hverandre, sa Sundvoll.

Funnet alvorlig skadet

Etterforskningsleder Arne Sundvoll opplyste på pressekonferansen at politiet ble varslet via AMK-sentralen klokken 01.30 natt til onsdag. Ambulansepersonellet var da på vei til adressen i Vågsdalen nord i Birkenes kommune.

— Meldingen gikk ut på at det skal ha blitt funnet en alvorlig skadet person på stedet, sa Sundvoll.

Klokken 02 ble det konstatert at mannen i slutten av 30-årene hadde avgått med døden.

— Det ble igangsatt gjenopplivning på stedet. Dette pågikk lenge, opplyser Sundvoll.

Politiet opplyste at det umiddelbart ble igangsatt omfattende etterforskning. Kriminalteknikere ble straks tilkalt og jobbet gjennom natten med å granske åstedet.

Siktet for legemsbeskadigelse

Den pågrepne mannen er foreløpig siktede for legemsbeskadigelse med døden til følge. Politiet vil fortløpende vurdere om siktelsen skal utvides.

Den siktede betraktes som en kjenning av politiet og er tidligere domfelt. Politiet har foreløpig ikke opplyst hva han er domfelt for.

Politiet vil heller ikke kommentere dødsårsaken.

— Det vil jeg ikke si noe om ettersom vi er tidlig i etterforskning, og avdøde ennå ikke er obdusert. Siktede er heller ikke avhørt, sier Sundvoll.

Varetektsfengsles fredag

Politiet tar sikte på å fremstille den siktede mannen for varetektsfengsling fredag.

Ifølge Sundvoll er flere vitner avhørt i saken. Men ingen av vitnene opplyser at de var vitner til selve hendelsen. Sundvoll vil ikke opplyse hvem som varslet AMK-sentralen.

Det er felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt som koordinerer drapsetterforskningen. Under pressekonferansen opplyste Sundvoll at det skyldes at Sand driftsenhet, som omfatter Grimstad, nylig har hatt to drap.

Fædrelandsvennen meldte tidligere onsdag at den siktede var i besittelse av en skarpladd pistol under pågripelsen. Det viste seg senere å ikke være riktig.