Undersøkelsene på åstedet tyder på at den drepte mannen ble funnet på låven. Her undersøker krimteknikere den nedslitte låven. Foto: Torstein Øen

BIRKENES: — Det stemmer at vi har hatt et drap, og at krimteknikere har vært på åstedet i natt. Utover det kan jeg foreløpig ikke gi ytterligere opplysninger, opplyser kriminalsjef i Agder politidistrikt, Arne Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Politiet har innkalt til pressekonferanse i Grimstad klokken 13.

Åstedet er en gård, og politiet har sperret av både bolighuset og en nedslitt låve. Undersøkelsene på stedet tyder på at den drepte mannen ble funnet på låven. Inngangen til låven er skjult med en presenning som etterforskerne har hengt opp.

Veien inn til gården er sperret av politiet. En patrulje fra Kristiansand holder onsdag formiddag vakt på stedet, mens krimteknikere undersøker låven.

Også en hundepatrulje fra Kristiansand har foretatt undersøkelser på åstedet.

Amk varslet politiet

Etter det Fædrelandsvennen forstår var det AMK-sentralen som varslet politiet natt til onsdag. Ambulansepersonellet vurderte raskt stedet som mistenkelig og kontaktet derfor politiet. Politiet ble kontaktet klokken 01.20. Det var en Vennesla-patrulje fra vaktsamarbeidet i kristiansandregionen som rykket ut til åstedet. De kunne raskt slå fast at det hadde skjedd et drap.

Undersøkelsene på åstedet tyder på at den drepte mannen ble funnet på låven. Her undersøker krimteknikere den nedslitte låven. Foto: Torstein Øen

Fædrelandsvennen får opplyst at mannen var død da politiet kom fram til stedet. Han er er nå brakt ut av eiendommen og sendt til Folkehelseinstituttet for rettsmedisinsk undersøkelse.Krimteknikere ble tilkalt i natt og undersøker fortsatt åstedet onsdag formiddag.

Gjerningsmannen på frifot

Politiet rettet raskt drapsmistanke mot en mann i 30-årene. Han har vært på frifot siden drapet skjedde natt til onsdag, men litt etter klokken 10.30 onsdag formiddag fikk Fædrelandsvennen sikre opplysninger om at mannen var pågrepet. Etter det Fædrelandsvennen forstår er politiet svært sikre på at de har pågrepet gjerningsmannen.

Preget av drapshandlingen

Det er foreløpig uklart hvordan avdøde er blitt drept, men Fædrelandsvennen forstår at åstedet skal ha vært preget av drapshandlingen.

Politiet er foreløpig svært sparsommelige med opplysninger, og ønsker ikke å uttale seg om drapsårsaken.

— Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst. Jeg henviser til pressekonferansen, sier lensmann Jorun Hæstad ved Birkenes lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer skal også den avdøde mannen være i 30-årene. Den siktede er en kjenning av politiet.

Sjette drap i år

Drapet er det sjette i Agder, det fjerde i Aust-Agder.

Etterforskningsleder Arne Sundvoll ved felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, ønsker foreløpig ikke å gi noen opplysninger om drapet. Han sier det vil bli avholdt en pressekonferanse ved Grimstad politistasjon klokken 13 onsdag ettermiddag.

Politistasjonssjef i Grimstad, Terje Gundersen, bekreftet først overfor Fædrelandsvennen at det hadde skjedd et drapt i Vegusdal.