— Fengslene i Froland og Mandal skal ha en felles ledelse med en felles administrasjon. Jeg mener vi har de beste forutsetninger for at denne administrasjonen legges her, sier ordfører Tore Askildsen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Dersom Stortinget i juni følger opp det justiskomiteen har vedtatt, blir det bygget nye fengsler i Froland og Mandal trolig med byggestart allerede neste år. Det er snakk om totalt 300 innsatte, og da med minst 300 ansatte.

Vil ikke tippe

Hvor stor en felles administrasjon for disse to fengslene blir på, vil ikke direktør Gudmund Idsø for kriminalomsorgen region sørvest tippe på.

- Nei, det avhenger av flere ting. Utgangspunktet vil jo være en så rasjonell og liten administrasjon som mulig, sier han.

Hvorvidt det faktisk blir 150 ansatte på hvert sted er heller ikke sikkert. - Det kan bli det. Vi har flere fengsler der det er like mange ansatte som innsatte, sier Idsø.

Legge til rette

I mens vil altså ikke mandalsordføreren sitte stille. I brevet han allerede har sendt kriminalomsorgen heter det at kommunen vil legge til rette for en administrasjon enten det er på selve fengselsområdet eller inne i byen.

- Jeg har også sendt brevet til de ansvarlige på stortinget om saken, sier Askildsen.