Lørdag møtes Jerv fra Grimstad og Start fra Kristiansand i den første av to kvalifiseringskamper om retten til å spille i eliteserien for neste sesong. Jervs tidligere Start-spiller Alexander Lind (26) sørget, med to mål mot Kristiansund, for at kampen blir en realitet.

— Hva tenker du før kvalikkampene mot Start, ditt gamle lag?

— Jeg gleder meg veldig. Jeg tror det blir to veldig morsomme kamper med mye oppmerksomhet og mange tilskuere.

Jerv-spiss Alexander Lind forteller at han er en stille og rolig kar utenfor banen. Her fotografert på Jerv-huset to dager i foreveien. Foto: Herman Folvik

— Feirer du om du scorer mot Start? - Ja, det kommer jeg til å gjøre. Jeg klarer ikke la være å feire i en så stor kamp, uansett hvem vi møter.

- Det har vært en lang sesong. Dere har spilt 30 seriekamper, to cupkamper og nå to kvalifiseringskamper. Har dere mer krutt?

— Vi merker at det har vært en veldig lang sesong, selvfølgelig. Både fysisk og mentalt tærer det på, men er det to kamper vi skal klare å mobilisere til, så er det disse to kampene mot Start. Det skal gå helt fint.

- Hva er ditt forhold til Start nå?

— Jeg vil at Start skal gjøre bra. Det er kjipt at Start er i den situasjonen de er. Jeg skulle heller ønske at vi hadde møtt et annet lag i kvaliken, så vi kunne fått muligheten til å spille mot Start i eliteserien eventuelt. Men nå er begge lag i denne situasjonen, og da vil jeg selvfølgelig heller at Jerv rykker opp, enn at Start holder seg.

- Hva tenkte du om Start i oppveksten?

— Jeg ble født i Nord-Norge, så jeg har ikke vært en veldig stor Start-supporter gjennom livet, men nå har jeg bodd lenge i Kristiansand, så selvfølgelig har jeg blitt mer og mer tilhenger av Start. Likevel skal jeg ikke stå og si at jeg er Starts største supporter.

Jeg var ikke godt nok trent i det hele tatt.

- Hvordan var ditt ene år i Start?

— Det var veldig lærerikt. Det var veldig rart å komme rett fra 3. divisjon og Donn til Tippeligaen og Start. Jeg synes det var vanskelig. Jeg skulle ønske at jeg hadde fått mer tid i Start, men nå er jeg bare glad for at jeg er i Jerv. Jeg føler det har gått greit her.

- Er du revansjelysten før disse to kampene?

— Nei, det er ikke noe sånn at jeg har lyst til å vise Start noe spesielt personlig. Det tenker jeg ikke noe på i det hele tatt. Jeg vil selvfølgelig gjøre det bra, men det er mer for min egen og Jervs del.

- Da du var yngre satte Start i gang et prosjekt: «Eksperiment Lind, hvordan gjøre en 3. divisjonsspiss til en fullblods eliteseriespiller». Hvordan var det å være med på det?

— Det var gøy der og da, men det ble jo ikke så mye ut av det. Det var selvfølgelig veldig spesielt, men en bekreftelse på at de så noe i meg. Så var det noen ting jeg måtte jobbe mer med.

Høsten 2012 gikk Start i gang med det de kalte "Eksperimentet Alexander Lind". De så et stort potensial i en unggutt som da var for dårlig trent. Til slutt endte han som Start-spiller, uten å lykkes helt. Nå kan han sende Start ned i 1. divisjon. Foto: FÆDRELANDSVENNEN 26. SEPTEMBER 2012

— Hva måtte du jobbe mer med?

— Det gikk på kondisjon. Jeg var ikke godt nok trent i det hele tatt. Det var fordi jeg ikke tok fotball mer seriøst frem til da.

- Hvordan fikk du kontrakt med Starttil tross for at eksperimentet gikk i vasken?

— Jeg husker ikke helt hvordan historien var, men jeg prøvde meg noen ganger på Sørlandslaget. Der gikk det ganske greit. I tillegg til at jeg scoret mot Start i cupen for Donn i 2012. (Start vant 4-2).

- Hva om Jerv rykker opp til eliteserien?

— Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg tror ikke helt ledelsen i Jerv heller vet hva de gjør da. Det blir spennende å følge med på hva som skjer i så fall.

- Ingen lag har rykket rett opp fra 3. divisjon til eliteserien før. Dere i Jerv er nå to kamper unna bragden. Hva tenker du om det?

— Dersom vi klarer å rykke opp er det en helt sinnssyk prestasjon. Det er helt vanvittig å tenke på at det er mulig. Nå er vi i den situasjonen hvor vi har en god sjanse til å få det til, og da er det veldig gøy om vi lykkes. Det er helt sykt.

- Hvordan er stemningen i laget til Jerv?

— Den er veldig god som du sikkert har sett. Selvtilliten og gleden er stor. Vi er motivert og klare for to kamper mot Start.

På Kjevik var Alexander Lind en populær mann etter scoringene i 2-0-seieren over Kristiansund. Han synes årets sesong med Jerv har vært vill. Foto: Herman Folvik

— Hva sier din familie og dine venner til deg før disse kampene?

— De synes det er veldig gøy og følger med. Det har vært litt ekstra mye oppmerksomhet nå i det siste, noe som bare er gøy. Det er et større kjør enn vanlig. Sånn som at jeg står her og snakker med deg nå, og flere andre folk som ringer for å få intervjuer. Jeg er ikke helt vant til det.

- Hva er ditt personlige høydepunkt denne sesongen?

— Det må være 1-0-målet borte mot Kristiansund sist.

- Hva kan du si om feiringen etter den scoringen?

— Jeg tenkte ikke så mye, det var bare mye følelser. Jeg mistet det helt. Jeg fikk helt «black-out.» Det var ekstremt gøy.

- Hva følte du etter Kristiansund-kampen?

— Jeg var veldig fornøyd. Lagets innsats var veldig god i en sterk seier, før vi umiddelbart begynte å tenke på de to kampene mot Start.

- Hadde du forestilt deg suksessen med Jerv da du kom i vinter?

— Jeg husker da vi var på La Manga og noen pratet om målsetting. Noen mente at vi kunne få til en kvalifiseringsplass. Det var en hard og lang vei dit, men det har vist seg at vi har fått det til. I tilegg har vi to veldig sterke seiere i kvaliken borte mot Hødd og Kristiansund. Det er i overkant av hva jeg hadde forventet, men vi har fortjent det.

- Hvordan er bilturene mellom Kristiansand og Grimstad?

— Det er mye gøy i de turene. Som regel er det stor stemning.

- Hva har trener Steinar Pedersen betydd for Jerv?

— Han er en vanvittig dyktig trener. Steinar er den beste treneren jeg har hatt som spiller. Han har selvfølgelig vært veldig viktig.

I desember 2013 signerte Alexander Lind for Start med styreleder Magne Kristiansen. Et drøyt år senere fikk han avskjed på grått papir. Det er den største nedturen i hans fotballkarriere. Foto: HÅVARD KARLSEN

— Hva er din største nedtur i fotballkarrieren?

— Fotballkarrieren min har jo ikke vært veldig lang. Det har bare vært to år, før det spilte jeg jo bare for gøy. Men den største nedturen er selvfølgelig der og da, da jeg fikk vite at det ikke ble noe mer med Start. Men sett i ettertid var det kanskje ikke så dumt.

- Hvilket lag holder du med?

— Det er selvfølgelig Liverpool.

- Hvordan er du utenfor banen?

— Jeg er en ganske stille og rolig fyr, som tar livet med ro. Jeg har tenkt til å gå på skole etter hvert. Kanskje sykepleie. Jeg har ikke helt kommet i gang med de planene. Jeg prøvde meg som journalist på Gimlekollen, men jeg fant ut at det ikke var noe for meg.