— Jeg hadde ikke hørt om Jerv før Steinar ringte meg i vinter. Jeg måtte søke opp klubben og byen, sier Ohi Omoijuanfo og ler.

Han kom fra Lillestrøm for å få mer spilletid. Nå er Jerv og Omoijuanfo to kamper fra å skrive historie med gullskrift.

— Om vi rykker rett opp til eliteserien ville det vært tidenes bragd, sier Steinar Pedersen, Jerv-trener.

Opprykk slår mesterliga-tittel

Personlig vil også Pedersen sette et opprykk til eliteserien høyere enn seier på den største scenen i klubbfotballen. I 1997 ble han mesterliga-vinner med Borussia Dortmund som spiller

— Rykker vi opp slår det Champions League-tittelen, forteller Pedersen.

Jerv spilte 3. divisjon, som blir regnet som breddefotball, for kun to sesonger siden. Nå er klubben to kamper mot Start unna et tredje opprykk på rad.

— Jeg kunne ikke tenke meg det for noen måneder siden, men i det siste har jeg jo kunne tenke meg det, sier Per Gunnar Topland, styreleder i Grimstad-klubben.

— Steinar og gutta gjør en fantastisk jobb. Jeg vet ikke om han er Norges beste, men vi er hvert fall utrolig fornøyd med han, fortsetter Topland.

Jerv kan juble for seier mot Kristiansund. Nå kan de skrive norsk historie om de vinner duellen mot Start. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

— Steinar er et geni

Ohi Omoijaunfo, som går til Stabæk etter sesongen, mener ingen i landet er i nærheten av Pedersen.

— Han er Norges beste trener fortsatt. Han er et geni både på det taktiske og mentale. Steinar viser oss veien, han forteller oss hvordan vi skal vinne, sier Omoijuanfo og legger til.

— Jeg skal gjøre alt for å gi Jerv og Grimstad en større gave. Jeg vil være med å spille dem opp. Det hadde vært gøy å møte de med Stabæk neste år, sier han.

Jobben den 40 år gamle treneren har gjort i Grimstad har blir høyt respektert i nabobyen Kristiansand.

— Det er imponerende det Jerv har klart. Steinar har gjort en god jobb, og jeg tror ikke det er tilfeldig at de avgjør så mange kamper sent. Spillerne har nok et godt treningsgrunnlag, Start-styreleder Magne Kristiansen, som ikke vil si noe om Pedersen er aktuell som ny Start-trener.

Jervs utrolige eventyr. Lørdag og neste onsdag avgjøres om de spiller i eliteserien eller 1. divisjon neste år. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Hylles av sørlandskollegaer

Kvalikkampene mellom Jerv og Start går i Grimstad førstkommende lørdag, mens returoppgjøret på Sør Arena spilles onsdag 25. november. Jervs utrolige reise hylles av deres lokale konkurrenter.

— Bare å ta av seg hatten og bli i støvet. Grattis FK Jerv!!, skriver Steinar Skeie, Vindbjart-trener, på Facebook.

Sist sesong kjempet Vindbjart med Jerv om opprykk til 1. divisjon.

— Grattis Jerv. Steinar Pedersen og Andreas Jensen... HATTEN AV, uvirkelig prestasjon! For noen oppgjør som venter fotballelskere på Sørlandet, skriver Kjetil Ruthford Pedersen, Donn-trener. Han er bror av Steinar Pedersen og sønn av Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

— Gratulerer @FKJerv, @AlexLind8, @djNilsPA og resten av gjengen! Utrolig imponerende og fullt fortjent! Men nå får det være nok, skriver Jesper Mathisen på sin twitterprofil.