MANDAL: — Det er situasjoner i brokrysset og i E 39-krysset på Skinsnes vi har bedt politiet om assistanse til å håndtere, sier byggeleder og ansvarlig for renoveringen av Kirkeheitunnelen, Steffen Köhler, til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: Fullt kaos i brokrysset torsdag

Natt til torsdag ble E 39 stengt, og trafikken sluses nå gjennom Mandal sentrum i ni uker. Resultat kom med fullt trykk med rushet torsdag ettermiddag. Da stod køen fem kilometer fra brokrysset og helt til Aurebekk-krysset på E 39.

trafikk-politi.jpg

Köhler sier dette kom overraskende på dem.— Jeg hadde ikke trodd køen skulle bli så lang, sier han.

Fotgjengere opptrer som før

Et par av grunnene til at det ble slik, var at fotgjengere og syklister opptrer som før i brokrysset tross en mildt sagt mye større trafikk. Fædrelandsvennen så selv hvordan fotgjengere strendet over knapt uten å se seg for og dermed stanset hele trafikken opp flere ganger.

- De skal gå under bybroa, ikke gjennom krysset, sier Köhler.

Det andre, og vel så farlige, er at de fleste bilister som kjører fra Skarvøy-krysset på E 39 til Skinsnes-krysset ikke har fått med seg eller ikke bryr seg om at de har vikeplikt.

- I stedet kjører de rett ut i E 39-trafikken som skal inn på Skinsnes-siden.

Nå har de bedt politiet både å være til stede i brokrysset for å få folk til å skjerpe seg, og å reagere på bruddene som skjer med vikeplikten på E 39. ## Vil komme

— Vi har fått anmodningen og vil sende folk så snart vi har kapasitet til det, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Fædrelandsvennen følger med på situasjonen i ettermiddag og kommer med reportasje senere i dag.

Tips oss gjerne på telefon 91 88 51 07.