1. 2,86 Twist. Takk skal du ha! «Det er noe rart med yrket mitt. Jeg blir elsket og hatet, både av barn og voksne», skrev lærer Randi Tobiassen fra Kristiansand i dette innlegget, som har fått over 61.000 sidevisninger på Lokalkulturen siden publiseringen i april i år.

Randi Tobiassen. Foto: Privat

2. Rapport fra hjemmekontoret. «De kaller hjemmekontoret mitt for «en nasjonal dugnad». Har du hørt noe sånt vås?», skrev lærer og tidligere Fædrelandsvennen-journalist Anders Hasle i april 2020.

Anders Hasle i sitt hjemmekontor. Foto: Privat

3. Et lite hjertesukk fra en lungesyk mamma med en lungesyk sønn. «Jeg vet at jeg er kjip nå. Men jeg er kjip fordi jeg er redd», fastslo Birgit Amalie Nilssen i denne teksten fra mars 2020.

Birgit Amalie Nilssen. Foto: Fædrelandsvennen

4. Jeg har aldri følt meg så tilsidesatt og ekskludert som nå. «Jeg kjenner jeg begynner å søke etter noe nytt, et sted hvor jeg kan få tilhørighet igjen», skrev Loveleen Brenna i dette innlegget fra april 2016.

«I går møtte jeg sorgen og avmakten», skrev Loveleen Brenna i sin tekst. Foto: Anders Bergersen

5. Kunsten å gjøre andre store. «Det finnes et sted i oss der vi kan gjenkjenne og glede oss over storheten i hverandre. Vi møtes der», skrev Kristiansand-bosatte Eva Dønnestad i januar 2017 (innlegget ble republisert i 2019).

«Om vi lyser opp andres evne til å overleve, kan vi bli overrasket over styrken de bærer», skriver Eva Dønnestad. Foto: Fædrelandsvennen

6. – Dra hjem med deg, din jævla svarting! «Jeg husker fortsatt slagene mot døra, frykten i øynene på mamma og gråten til min bror», skrev artisten Maria Arredondo fra Vennesla i denne teksten fra november 2015.

Maria Arredondo: «Vi må bare huske at det er flere rundt oss som er redde og som har bagasje som tilsier at de virkelig burde være redde.» Foto: Fædrelandsvennen

7. Når livet blir snudd på hodet. «Hva gjør du når livet ditt bokstavelig talt blir snudd på hodet og du går fra å være forholdsvis frisk og aktiv til å være så svimmel at du knapt kan røre hodet ditt?», skrev artisten Anne Takle fra Kristiansand i denne teksten fra november 2016.

– Jeg har bestemt meg for å fortelle min historie for at det forhåpentligvis kan være til hjelp for andre i samme situasjon, skrev Anne Takle i sin tekst. Foto: Privat

8. Ut av skapet. Selv om vi ikke kan skryte av mer enn 12 års samliv, har vi allerede rukket å samle mye rart, konstaterte Arendal-bosatte Kjell Moan i denne teksten fra oktober 2020.

Arendal-bosatte Kjell Moan på bryllupsdagen med Susanne Fosso Moan tilbake i 2012. Foto: Vibeke Stiansen

9. En tåre av gull. «Min eldste datter har skapt det vakreste øyeblikket i mitt liv», skrev songdølen Kai Erland i desember 2015.

Songdølen Kai Erland har skrevet om sin eldste datter. Etter 12 års narkotikamisbruk ble hun stoffri i 2003.  Foto: Fædrelandsvennen

10. Helgas hytte-politilogg. Slik var det egentlig på Sirdal, Hemsedal og Hovden denne helga, raljerte standup-komiker Rune Bjerga fra Stavanger i dette gjesteinnlegget fra mars 2020.

Rune Bjerga (43), standup-komiker fra Stavanger, har skrevet dette gjesteinnlegget. Foto: Henriette Fremnes Time/Studio Hjelm

Les også:

Lokalsportens ti på topp - del en

Lokalsportens ti på topp - del to

Lokalsportens ti på topp - del tre

Lokalsportens ti på topp - del fire

Lokalsportens ti på topp - del fem

Lokalsportens ti på topp - del seks