Rune Bjerga (43), standup-komiker fra Stavanger, har skrevet denne gjestebloggen, som først ble publisert på hans Facebook-side. Rune Bjerga (43), standup-komiker fra Stavanger, har skrevet denne gjestebloggen, som først ble publisert på hans Facebook-side. Foto: Henriette Fremnes Time/Studio Hjelm

Helgas hytte-politilogg

Slik var det egentlig på Sirdal, Hemsedal og Hovden denne helga.

OBS! Satire-innlegg.

Fredag:

Kl. 06:34: Eldre ektepar stoppet av bomvakt på vei til hytta i Hemsedal. Mann viste liten forståelse for hytteforbudet og kastet gebisset i ansiktet på vakt mens han skrek: «Det er vi pensjonistene som bygget Norge og hyttene!». Sak opprettet og gebisset beslaglagt.

Kl. 07:47: Hovden. Kjent mannlig eiendomsinvestor fra Kristiansand kastet håndgranater mot tre 18 år gamle jenter fra Røde Kors som oppsøkte mannens hytte for å informere om hytteforbudet. Alle jentene er utenfor livsfare, men mannens au pair mister deler av livet sitt. «Det er bare å booke en ny au pair på internett - ingen skade skjedd, for pokker!» skal mannen ha skreket til politipatruljen som kom til stedet. Mann innbrakt til arrest og bøtelagt.

Kl. 07:46: 83 år gammel kvinne og 86 år gammel mann fra Stavanger kidnappet Sirdal-ordfører og forskanset seg i hytta i Sirdal. Politiets forhandler klarte etter flere timer å bli enige med hytteeierne og ordføreren er nå sluppet ut. Hytteeierne står nå og kaster kamferdrops på Politiet og Heimevernet som har omringet hytten. Pågående sak.

Kl. 10:47: 48 år gammel mann fra Sørlandet stjal to krokodiller fra Kristiansand Dyrepark. Dro deretter til Hovden og laget vollgrav rundt den 453 kvadratmeter store hytta og slapp krokodillene uti. Mannen bøtelagt av politiet. Nektet å godta boten og hostet på politiet. Mann innbragt.

Kl: 14:33: Ektepar i 50-årene nektet å forlate hytta i Sirdal. «Vi nekter å la plantene og orkideene våre dø ut på grunn av dumme regler. Dessuten kan vi ikke få korona-viruset da vi begge har hatt vannkoppene da vi var små!», skal paret ha argumentert for videre hytteopphold. Bøtelagt og sendt hjem.

Kl. 23:12: Hemsedal: Ektepar i 60-årene nektet å forlate hytta. Kastet hyttebok i hodet på politimann. «Vi har leid hytta i tre uker, og forholder oss til leiekontrakten. Det står ingenting om korona i den!», skal kvinnen ha skreket. Forvaret på vei. Pågående sak

Lørdag:

Kl. 07:56: Hemsedal. Eierne av hyttefelt bestående av 24 hytter har laget skyttergraver utenfor hyttene og skyter nå mot Forsvaret med panservernrakett. De har satt opp et 40 kvm stort banner med teksten: «Vi overgir oss KUN om kommunen reduserer vannavgift OG Kommunale avgifter! OG brøyteavgift OG løypeavgift!!!». Statsministeren forhandler med hytteeierne.

Kl. 13:44: Sirdal. 74 år gammel mann heiste koronasmittet kone opp i flaggstanga. Konen hentet av legehelikopter. Mann har forskanset seg i pulk i skiboden. Sak opprettet.

Kl. 17:34: Hemsedal. 80 berusede russ klarte å starte stolheisen. En elektrisk feil i anlegget førte til at farten på trekket økte til 120 km/t og kastet av russen på toppen og innover viddene. Alle savnet. Politiet er på stedet og søker.

Kl. 20:04: Tusenvis av hytteeiere på vei hjemover fra fjellet, melder kommuneadministrasjonen i Sirdal, Hemsedal og Hovden.

Kl. 20:14: Tusenvis av hytteeiere på vei oppover igjen til fjellet, melder kommuneadministrasjonen i Sirdal, Hemsedal og Hovden. «Det var bare en spøk!» sier talsmannen for alle hytteeierne.

Kl.23:44: Politiet opplyser om ville tilstander etter at myndighetene har tatt strømmen til alle hyttene. Eldre ektepar har begynt å brenne hverandre i peisen. Uavklart situasjon. Norge har bedt NATO om hjelp.

Søndag:

Kl. 05.40: Hytteeierne har kidnappet regjeringen og stortingsrepresentantene. Trekkene er nå åpnet i alle hyttekommunene. Lokalbefolkningen i hytteområdene er blitt bedt om å forlate egen kommune innen kl. 12:00 for å unngå å smitte hytteeierne.

Les også av Rune Bjerga:

17. mai: De nye kravene