17. mai: De nye kravene

Det ser dårlig ut for 17. mai-feiringen, skal vi tro nyhetene.

Publisert:

Rune Bjerga (43), standup-komiker fra Stavanger, har skrevet denne teksten, som først ble publisert på hans Facebook-side. Foto: Henriette Fremnes Time/Studio Hjelm

Brukergenerert innhold

  • Rune Bjerga
    Standup-komiker

GJESTEBLOGG: Her er en oppdatert liste med myndighetenes 11 krav og alternativ:

1. 17. mai-salutt: Alle går ut på egen terrasse/balkong kl.: 07:00 og skriker PANG i en plastpose. (For å unngå smittefare).


2. Hver kommune gir dispensasjon til at ett korpsmedlem (ikke nybegynner med streng) har tillatelse til å gå rundt i hver sin bydel og spille «Ja, vi elsker dette landet» på blokkfløyte. Også den i pose for å unngå smitte.


3. Helium-ballong-selgere: Det er lov å selge ballong - men ikke kjøpe ballong fysisk. Kun via vipps. Og da må selgeren filme og legge ut på 17mai.helium.ballong.com at han/hun slipper ballongen opp i lufta og deretter sende film til barnets foreldre slik at barna kan se på pengene som går opp i lufta.

4. Isbilen får lov til å kjøre rundt i gatene, men kun for å spille Norge Rundt-melodien. Ikke selge is.


5. 17 mai-talene: Det er lov å tale, men det er ikke lov å høre på.


6. Barnetog: Kun én elev fra hver barneskole har lov å gå i barnetoget. Avstand skal være 1,2 km til neste elev. Det er ikke lov å se på. Heller ikke rope «HURRA» mot barnet fra terrasser, balkong og vindu, da dette kan medføre smittefare.


7. Folketog: Det er i år kun lov å delta med droner. Mennesker skal ikke gå i folketog. Det er ikke lov å se på.


8. Russetog: Det er lov å kjøre bussene som er påkostet med mer enn én million i russetoget i år, men russen selv kan ikke delta. Avstanden mellom bussene skal være en time. Det er heller ikke her lov å se på. Russen har kun lov å feste via Skype o.l. etter at leksene er gjort.


9. Det er ikke lov å gå i bunad i sympati med dem som hadde levert inn bunaden for å sy den inn/ut, og ikke får den til 17. mai på grunn av koronastengte systuer.


10. 17. mai-sendingene på NRK og TV 2 vil bli erstattet med «Koronatesting på Færøyene minutt for minutt».


11. Potet/sekkeløp: Det er kun lov å hoppe i sekk på egen eiendom - uten potet. Dette på grunn av smittefaren om man ramler, poteten ruller ut i offentlig gate - en tilfeldig forbipasserende hund tar den i munnen - går hjem til eieren - og eieren tar på poteten. Og da blir smittet.


Ha en riktig god feiring!

Les også:

Hei, du bunadskledde dame som sto bak meg i Kongens gate, på selveste 17. mai

Tankeeksperiment: Donald Trump som 17. mai-taler i Kristiansand

Det beste med 17. mai er å komme hjem på sofaen om kvelden

Til alle utlendinger: Her er de sosiale reglene du bør følge på 17. mai

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. 17. mai
  2. Blogg