Kjetil Nordhus har fått i oppgave å fylle Teateret med innhold. I høst blir det en rekke arrangementer på huset, får bygget skal stenges for oppussing. Foto: Eva Myklebust
Ole-Petter Sunde i Næringsfoerningen mener at Teateret vil tilføre byen ettertraktet liv. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Ambisjonsnivået er veldig høyt, sier Kjetil Nordhus som har vært ansatt som daglig leder ved Kristiansand Teater siden 1. august.

Han har fått i oppgave av eierne å fylle huset med liv. Fredag kunne han endelig presentere konkrete planer og byggets nye navn for Næringsforeningen.

Nytt navn: Teateret

— Når du spør noen om å møtes på hjørnet av teatret, så møtes de der, sier Nordhus og peker ut av vinduet i foajeen på Kristiansand Teater.

- Teateret er et navn som er etablert for folk. Ved å kalle det Teateret slipper vi betegnelser som gamle Agder teater og gamle Kristiansand teater, fortsetter Nordhus.

Navnet ble enstemmig vedtatt på et styremøte forrige uke.

Kjetil Nordhus har fått i oppgave å fylle Teateret med innhold. I høst blir det en rekke arrangementer på huset, får bygget skal stenges for oppussing. Foto: Eva Myklebust

Teateret skal selvfølgelig fylles med innhold. I høst blir det samarbeid med Kristiansand Kino, UiA og Sørlandet sykehus, Sørveiv, Sandfestivalen, Kulturnatta og nyetablerte Litteraturhus Agder. Det konkrete programmet er ikke ferdigspikret ennå, og vil bli presentert om kort tid.

Skal pusses opp

1. desember vil bygget stenges i flere måneder for oppussing. Målet er at huset skal åpnes for fullt sommeren 2017. — Med programmet i høst ønsker vi å skape en forventning til hvordan det blir når huset åpner for fullt, forteller Nordhus.

Nøyaktig hva og hvordan huset skal pusses opp, skal utredes i løpet av høsten. Eierne må også finne konkret ut av hva de ulike salene kan brukes til.

Vi vil lage dette til det største møtestedet for engasjerte mennesker.

Under Næringsforeningens lunsjmøte fikk de oppmøtte en rundtur i bygget.

— Jeg vil vise dere at det er en del ting som må gjøres, forteller Nordhus og peker blant annet på en mulig vannlekkasje i gulvet som må fikses.

Gamle Kristiansand teater får nytt liv i høst. Foto: Kjartan Bjelland

Tilbake i foajeen, avslører Nordhus at han har store planer for nettopp dette området.

— Vi vil lage dette til det største møtestedet for engasjerte mennesker. Vi vil at det skal være åpent fra 11 om formiddagen til 02 om natta. Det er et stort behov for et slikt sted i Kristiansand. Og beliggenheten blir bare bedre og bedre, mener han.

- En berikelse

Til Fædrelandsvennen utdyper Nordhus at det vil satses tungt i alle ledd, også på kjøkkenet. Han vil at foajeen skal være et sted man kan føle seg velkommen uansett.

Dette er et bygg som lenge har stått tomt, og som vil tilføre byen ettertraktet liv i kulturaksen fra Kilden, via Fiskebrygga og videre til torget. Det setter næringslivet stor pris på

- Om man vil spise, studere, treffe folk, eller ha møter, skal man kunne komme her. Vi jobber også med en idé om å lage et glassbur i foajeen som kan brukes til styremøter, forteller han.

Siden oppstarten, har Nordhus vært med på ett styremøte, og rapporterer om godt samarbeid.

Ole-Petter Sunde i Næringsfoerningen mener at Teateret vil tilføre byen ettertraktet liv. Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg opplever at et er stor enighet om visjonen, og at styret er entusiastiske. Jeg får også muligheten til å gjøre det jeg trenger å gjøre i høst, forteller Kjetil Nordhus, og sikter da særlig til økonomien. Ole-Petter Sunde innledet fredagens møte i Næringsforeningen. Han er begeistret for planene.

— Dette er en fantastisk berikelse for byen. Dette er et bygg som lenge har stått tomt, og som vil tilføre byen ettertraktet liv i kulturaksen fra Kilden, via Fiskebrygga og videre til torvet. Det setter næringslivet stor pris på, sier han.