VALLE (Aftenposten): Det så ikke så bra ut hjemme mot Lillestrøm. Endelig bikket man over 20.000 tilskuere på en VIF-kamp på en nasjonalarena, men Erling Knudztons scoring tidlig i andreomgangen så ut til å være nok for å hente tre kjærkomne poeng hjem til Romerike.

Isaac Boakye ville det annerledes, og ghaneseren sørget for at Vålerenga fikk sin 17. strake hjemmekamp (i serien) uten tap. Ingen overraskelse, skal man tro Andreas Nordvik.

— Vi er veldig trygge på Ullevaal. Selv om vi ligger under, som mot LSK, så vet vi at vi kommer tilbake.

Lå under, vant stort

To ganger lå Oslo-laget under på hjemmebane i fjor – mot Kongsvinger, da 1-2 ble snudd til 5-2-seier, samt mot Start da 0-1 ble snudd til småpene 8-1. I år var Lillestrøm de første som yppet seg, men likevel måtte naborivalen nøye seg med det ene poenget.

— Det er noen av guttene som mener at vi er uslåelig hjemme, i alle fall i fjor følte vi det veldig sterkt sånn. Jeg er vel ikke helt av den oppfatningen, men det ser ut som om de har rett – det begynner å bli bra lenge siden vi tapte en seriekamp på Ullevaal sist, sier André Muri til Aftenposten.

Halvannet år, for å være helt nøyaktig – den 25. oktober 2009 vant Sandefjord 2-1 på nasjonalarenaen, siden har Vålerenga vunnet 14 kamper og spilt uavgjort tre ganger. Martin Andresen er likevel ikke bare fornøyd, og spillerne fikk søndag tydelig høre at det de presterte mot Lillestrøm ikke var bra nok.

Vålerenga-treneren er forberedt på at det vil ta tid før Oslo-laget igjen kan vise det spillet som gledet så mange Vålerenga-/fotballsupportere i fjor. Og det er ikke bare på grunn av skadene, understreker Andresen.

- Vi gjør det vi skal på treningsfeltet, men fortsatt er det ting som må rettes på. Spesielt kvaliteten på pasningsspillet, sier Andresen til Aftenposten.

Angrer ikke spissvalget

Mange stilte seg ellers undrende til at Mohammed Fellah ble valgt som spiss mot Lillestrøm, og tidligere fotballtrener Tom Nordlie var en av de som mandag kritiserte VIF-sjefens valg på topp. Det var en rolle teknikeren selv trivdes dårlig i, men Andresen mener at det ikke nødvendigvis var et feilvalg.

— Hadde vi spilt førsteomgangen slik vi spilte det meste av andre, så kunne det fungert bra.

- Samtidig er både Fellah og Ogude med på å mørne Lillestrøm, slik at det blir enklere når Boakye og Zajic kommer inn.

Selv sa Boakye etter LSK-kampen at han bare er på 70-80 prosent av sitt maksimale nivå, men at han håper å spille seg i form med stadig flere og lengre innhopp. Med en Yssouf Koné og Morten Berre luskende i korridorene på Valle, kan spissvalgene til Martin Andresen bli langt flere og enklere i tiden fremover.