ULLEVAAL (Aftenposten): Erling Knudzton var ikke den som ble hyppigst omtalt i positive ordlag av Kanarifansen i fjor. 23 seriekamper, ingen mål, og kun tre målgivende er ikke det som skal til av en breddeholder for bli nedlesset av hyggelige julekort fra egne fans.

Når man i tillegg ligger i bunnen av VGs spillerbørs, får man høre det.

— En tøff tid, innrømmer 22-åringen.

Hurtigtoget gravde seg ikke ned av den grunn. Snarere tvert imot.

Statistikksenter Eliteserien:

Seks kilo muskler

I vinter har Lillestrøm-spilleren tilbrakt ekstra mye tid på vektrommet. Det har gitt resultater.

— Jeg har blitt seks kilo tyngre, forteller den gamle Lyn-spilleren.

- I rene muskler, legger han kjapt til, og mener han verken har tapt noe i hurtighet eller på andre områder som følge av vektøkningen.

Slikt hjelper når motstanderne ypper med en liten dytt når turboen slås på. Gikk han tidligere fort overende, er Knudtzon nå blitt stødigere på benene, samtidig som toppfarten ikke er redusert.

Det fikk Vålerenga merke søndag kveld.

Anthony Ujah tverrvendte, og sendte hurtigtoget igjennom tidlig i andreomgangen med en utsøkt lissepasning. Andreas Nordvik var sjanseløs, og Knudtzon var like kald alene med keeper som han var i Trondheim for en uke siden.

Økt selvtillit

Null scoringer i fjor – brått var det to på en uke.

- Det er deilig, og jeg merker jeg har langt større selvtillit nå.

Henning Berg mener det ikke bare kommer som følge av større og mer muskler.

— Han har også jobbet beinhardt på treningsfeltet med både ferdigheter, timing og posisjonering. Det har også hjulpet bra at han har fått mye spilletid i vinter.

Lillestrøm-treneren mener likevel dagens LSK-helt har fått ufortjent mye pepper fra enkelte hold.

— Jeg kan ikke skjønne hvorfor så mange er så opptatt av VG-børsen. Vi ser mye av de tingene som ikke andre ser, blant annet hvilken jobb Erling har gjort defensivt.

- Offensivt har det likevel vært noe å jobbe med, men det er godt å se at det har løsnet nå.

- Mistet to poeng

Knudtzon-scoringen tidlig i andreomgangen holdt likevel bare til ett poeng mot erkerivalen – og hans gamle hatklubb også fra Lyn-tiden – noe som skuffet flere av Lillestrøms nøkkelspillere.

— Utrolig bittert, det føles som vi har mistet to og ikke vunnet ett poeng, sier Espen Søgård.

- Vi var det klart beste laget i dag, mener LSK-legenden.

Frode Kippe, som mobbet dommer Tom Harald Hagen over det feilaktige kortet han fikk etter en times spill ved å spørre om pipeblåseren ikke kan se forskjell på en spiller som er 1,50 høy og en som er to meter, er enig med LSK-kumpanen.

— Før kampen hadde dette kanskje vært et resultat som vi hadde sagt oss fornøyde med, men slik kampen utviklet seg er vi skuffet over å bare få med oss ett poeng hjem.