ULLEVAAL (Aftenposten): Ikke siden 25. oktober 2009 hadde Vålerenga tapt en seriekamp på Ullevaal. Den gangen var motstanderen Sandefjord, og kampen betød svært lite.

Siden har Vålerenga hatt stålkontroll på sine kamper på nasjonalarenaen. Før søndagens møte med Lillestrøm hadde Oslo-laget spilt 16 hjemmekamper etter Sandefjord-kampen uten å tape – hele 14 av kampene har endt med seier til Vålerengas mannskap.

Så kom Lillestrøm på besøk. Solid nederlagstippet før sesongen, men med 11 mål på sine første to kamper i 2011-sesongen – det var ingen grunn til å tro at Lillestrøm skulle bli noen lett match.

Spådommen var så sann denne kunne fått blitt. De ble en håndfull.

Statistikksenter Eliteserien:

Vålerenga hadde mye av ballen, men har slitt med å skape sjanser i sine første tre kamper – og trenden fortsatte mot erkerivalen. Luton Shelton var pigg tidlig i kampen, og kom til Vålerengas største sjanse da han forserte forbi tre LSK-spillere etter et drøyt kvarters spill, men Stefan Logi Magnusson fikk blokkert avslutningen.

Så gikk futten ut av Vålerenga, som var unøyaktige i pasningsspillet og lite bevegelige på topp. Lillestrøm var det stikk motsatte, og ble stadig farligere på sine kjappe kontringer. Anthony Ujah var farlig nær to ganger i siste del av førsteomgang, men en fantomredning av Lars Hirschfeld og treverket gjorde at førsteomgangen ebbet ut med 0-0. * Vi følger Lillestrøm: Siste nytt om klubben her

Andreomgangen startet som første sluttet, og da Anthony Ujah vendte opp og slo en utsøkt lissepasning til Erling Knudzton. Den gamle Lyn-spilleren er kjent for sin turbo, slo den på, løp fra Andreas Nordvik, og hamret inn 1-0 til bortelaget.

Det var akkurat medisinen Vålerenga trengte. Isaac Boakye og Bojan Zajic kom inn, det ble fart og trykk, og det ble bare et tidsspørsmål før Vålerenga skulle få sitt utligningsmål.

81 minutter var svaret. André Muri dunket ballen fremover, Boakye viste at han kunne løpe, og Steinar Pedersen fikk aldri stoppet ghaneseren, som dunket inn utligningen og noterte seg for sitt første mål for Vålerenga.

Dermed beholder Vålerenga sin hjemmestatistikk, og ligger på femteplass på tabellen, mens Lillestrøm er to poeng bak på sin niendeplass.