ULLEVAAL (Aftenposten): Mange var skeptiske da han kom, men Isaac Boakye viste prov av hva han er god for mot Stabæk for en uke siden.

Den gangen fikk han riktignok en knallhard nettkjenning annullert for dytt, mot Lillestrøm fikk kraftpluggen sin revansje.

I 25 minutter hadde ghaneseren vært på banen og laget trøbbel for Lillestrøm, da André Muri slo ballen høyt og langt. Frode Kippe feilberegnet, ballen spratt til Boakye som rev seg løs, ble fulgt av Steinar Pedersen, men fikk likevel dunket ballen mellom benene til både LSK-stopperen og Stefan Logi Magnusson.

Statistikksenter Eliteserien:

Blå påskestemning

1-1, og nesten 20.000 Vålerenga-supportere var i kollektiv ekstase.

— Han reddet påsken for oss med den scoringen der, forteller Freddy dos Santos.

Ikke bare fordi han berget Vålerengas hjemmestatistikk (17 seriekamper på rad uten tap), men også fordi Lillestrøm var det siste laget Vålerenga ville gitt lov å ødelegge en slik statistikk.

— Han er sterk som en bjørn, skryter VIF-backen av nyervervelsen, som selv mener han er et godt stykke unna der han skal være.

- Jeg er vel bare på 70-80 prosent nå, sier Boakye.

— Men jeg blir gradvis bedre, lover den tidligere ghanesiske landslagsspilleren, og det tror Martin Andresen også.

Ble egentlig droppet

Vålerenga-treneren innrømmer at det var et lite wild card da de kjøpte ham, men han er spent på fortsettelsen.

— Vi skulle egentlig hatt ham på prøvespill, men så ble moren hans syk. Vi la ham egentlig til side, men da Borges-overgangen ikke gikk igjennom, gikk vi for ham – men vi fikk ham anbefalt, understreker Andresen.

Noen stor gambling var det dog ikke, afrikaneren er billig i drift, og kom gratis. Nå er Martin Andresen spent på hvor god han egentlig kan bli.

- Svaret får vi først til sommeren, men det ser lovende ut, mener VIF-sjefen.

Det synes VIF-kaptein Kristofer Hæstad også.

— Han var veldig god da han kom inn i dag, da blir det langt mer fart i oss.