— Et godt salg, sa Erik Hoftun da overgangen ble kjent i går kveld.

For med en keeper som bare hadde ett år igjen av kontrakten, og som vegret seg for å skrive ny, fikk RBK godt betalt for Lars Hirschfeld. Kilder i den rumenske klubben bekrefter nemlig overfor Adresseavisen at RBK fikk 11 millioner kroner - det samme Rosenborg bladde opp for Rune Jarstein.

Hoftun ville ikke snakke penger med Adresseavisen i går.

— Nei, men vi fikk en bra sum, innrømmet han

Enige 21. desember

At Rosenborg ikke kan være annet enn meget fornøyd med avtalen understrekes også av at klubbene ble enige i god tid før Rune Jarstein kom til klubben.

Etter det Adresseavisen erfarer har Cluj vist interesse for den kanadiske keeperen siden september, og da de 11 millionene ble lagt på bordet - og RBK aksepterte - viste kalenderen 21. desember. Da hadde RBK allerede forsøkt seg på Rune Jarstein, men fått blankt nei på et bud i underkant av ti millioner kroner, og saken virket død.

Men fjerde juledag tok Jarstein likevel assisterende sportsdirektør Erik Hoftun i hånda i Skien. Da hadde RBK økt budet til nettopp 11 millioner, pluss at Odd Grenland skaffet seg en gunstig avtale ved et eventuelt videresalg.

Lars Hirschfeld selv har vært på bryllupsreise på Hawaii og kom dermed aldri til RBKs treningsleir på Gran Canaria. I går dro han i stedet rett til Romania og undertegnet avtalen, en tre og et halvt år lang kontrakt som gir ham om lag 7,5 millioner kroner for hele perioden. Og draktnummer 13. Uten at utfallet av saken kom som noen overraskelse. For etter at Jarstein-interessen ble kjent, og den 23-årige landslagskeeperen ble lovet førstekeeperplass dersom han kom til Trondheim, var Hirschfeld i prinsippet lagt ut for salg. Og i forrige uke skrev Adresseavisen at Mikael Dorsins CFR Cluj ville bli neste klubb, i en karriere som nå teller hele 13 klubber.

- Lars er en meget god keeper, han har gjort mye bra for oss, og er en fin type. Men slik situasjonen ble, var dette til det beste for begge parter, sier Erik Hoftun.

Det lyktes ikke Adresseavisen å komme i kontakt med kanadieren selv i går kveld.