Lars Hirschfeld har stått samtlige kamper for RBK i serien og Mesterligaen denne sesongen. Men etter det Adresseavisen erfarer må kanadieren finne seg i å spille andrefiolin dersom RBK kommer med et tilbud Odd aksepterer. Jarstein går i så fall rett inn som klubbens nye førstekeeper.

— Blir jeg RBK-spiller, er jeg kun opptatt av å prestere så godt som mulig hver dag på trening, jeg. Så får vi se, sier Jarstein til Adresseavisen.

— Jeg håper dette går i boks så fort som mulig. Og jeg håper jo å bli satset på - det vil jo være jo snakk om en del penger, dette her, sier han.

Ti-tolv millioner

Og Jarstein har et poeng i det. For selv om han er enig med RBK om sine personlige betingelser, som blant annet innbefatter en treårskontrakt, må RBK belage seg på å grave et stykke ned i lommeboka for å knytte til seg 23-åringen. Odd nekter foreløpig å selge Espen Ruud til Viking for om lag fem millioner kroner, og Jarstein går neppe for mindre enn ti-tolv millioner.

— Jeg har ingen kommentar rundt Rune Jarsteins situasjon overhodet, er imidlertid alt Tom Helge Rønning i Odd vil si.

— Odd har sagt de vil la meg gå. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og håper de holder det de har sagt, sier Jarstein selv.

Kommer Jarstein, åpner det for spørsmålet om Lars Hirschfeld blir ut kontraktstiden (2008). Da Adresseavisen snakket med Lars Hirschfeld om dette i forkant av hjemmekampen mot Chelsea, hadde han ennå ikke hørt noe fra RBK om fornying av denne.

RBK har også blandede erfaringer med å ha to jevngode keepere tidligere. Både da Arni Gautur Arason måtte forlate målet til fordel for Espen Johnsen, og da Johnsen mistet plassen til nettopp Hirschfeld i 2005, ble det vanskelig for den vrakede keeperen å holde motivasjonen oppe utover i sesongen. Johnsen ble også til slutt leid ut.

- Vil vinne noe

Neste uke skal Jarstein til Egypt på ferie. Men når han kommer hjem, er han uansett veldig giret på nå å komme seg fra Skien og til Trondheim.

— Hva kan du tilføre RBK?

— Forhåpentligvis godt keeperspill. Samtidig føler jeg at jeg kan utvikle meg videre i en klubb som RBK, sier Jarstein.

Kjæresten kan bli byåsenspiller

Gjerpens venstrekant Hanne Stine Brattli er aktuell som ny venstrekant i Byåsen. Hun er blitt aktuell gjennom kjæresten Rune Jarsteins overgang til Rosenborg.

— Rosenborg har spurt om det kan være aktuelt for oss. Vi sier aldri nei til gode spillere som skal flytte til Trondheim, sier Byåsen-trener Geir Oustorp. Han understreker samtidig at Byåsen er godt besatt på venstrekanten, i alle fall så lenge Camilla Herrem blir i klubben og Gina Lorentsen fortsetter den positive utviklingen hun er i.

PS! Gjentatte forsøk til tross; det lyktes ikke Adresseavisen å komme i kontakt med verken sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen, Rune Bratseth eller styreformann Terje Svendsen i går.