— Det var jo nesten utenkelig at LCD Soundsystem noen gang skulle gjenforenes, og at de velger oss som et av stedene på deres sommerturné føles en anelse eksklusivt. Få band definerer lyden av festivalen vår på samme som nettopp dem, sier bookingansvarlig i Q25, Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Fredag kunne Q25 offentliggjøre at LCD Soundsystem headliner festivalen 28. juni.

Ny turné

I 2011 ble det annonsert at bandet skulle oppløses etter en farvelturné. Madison Square Garden ble utsolgt. Men julaften 2015 slapp bandet singelen “Christmas Will Break Your Heart”. Deretter kom nyheten om at det kommer et nytt album, samt en turné.

På bandets hjemmeside skriver James Murphy at han hadde mange låter liggende, og tok kontakt med Nancy Whang og Pat Mahoney for å diskutere om, eller hvordan, låtene skulle gis ut. De landet på LCD Soundsystem. I samme innlegg beklager Murphy til fansen som føler seg sviktet over at storkonserten på Madison Square Garden ikke ble den siste konserten med bandet likevel.

Det er et spennende navn, og de har vært med på å fornye musikken ved å blande elektronika og rock

Denne sommeren legger bandet ut på turné, og headliner blant annet Coachella sammen med Guns 'n Roses som også har reunion i år.

— Det er morsomt at vi har et navn som headliner Coachella, Primavera, Roskilde og Lovebox. De spiller for opp mot 90.000 mennesker hver dag. Dette blir mest sannsynlig siste gang vi får sett dem i Norge, sier Toffen Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad sier at LCD Soundsystem er store i USA i England, mens de i Norge i større grad er kritikerfavoritter.

— Det er et spennende navn, og de har vært med på å fornye musikken ved å blande elektronika og rock.

- Booker ikoner

LCD Soundsystem er Q25s største headliner, og spilte på Quartfestivalen i 2003, rett før det store gjennombruddet med singelen «Daft Punk Is Playing at my House».

Toffen Gunnufsen Foto: Torstein Øen

Både dance-punk, elektronika og elektronisk rock er merkelapper som er satt på amerikanske LCD Soundsystem. James Murphy er frontfigur, og spiller ofte de fleste instrumentene selv på plate. Live har han hatt med seg flere liveartister.— LCD Soundsystem er kjent for fantastiske livekonserter, og spiller en blanding ave elektronika og rock, hvor James Murphy har vært en foregangsmann. Det er mange musikkinteresserte som har håpet at de skulle komme tilbake igjen, og som nok kommer til å svime av over denne nyheten. I forbindelse med dette jubileet vil vi trekke fram band som har blitt stående igjen som ikoner, sier Toffen Gunnufsen.

Byttet navn

Q25 går av stabelen 28. og 29. juni på Odderøya. Fra før av er Underworld bekreftet som headlinere 29. juni. I tillegg er Basement Jaxx, Bob Hund og Mercury Rev allerede bekreftet, men ennå er bare under halvparten av festivalplakaten offentliggjort.

Denne uke ble det også klart at festivalen dropper Quart-navnet som følge av navnestriden med Trond Aage Nyhus, og fra nå av vil bruke navnet Q25: Jubileumsfesten.