Trond Aage Nyhus kjøpte i 2010 rettighetene til merkevaren «Quart» fra konkursboet til festivalen. I ettertid har Nyhus reagert på at arrangørene til «Q25:Jubileumsfesten» har tatt i bruk navnet uten å kontakte ham først. Nå har arrangementet skiftet navn fra «Quart25» til «Q25:Jubileumsfesten».

— Det eneste vi vil er å finne en løsning på denne navnefeiden. Vi føler oss sterkt motarbeidet av Trond Aage Nyhus. Han har sørget for at Q25s Facebook-side har blitt midlertidig stengt, sier Morten Johansen. Han er daglig leder i Mjas AS som står som arrangøren av jubileumsfesten.

Facebook-sabotering

Skjermdumpet viser at det er Trond Aage Nyhus som har rapportert den offisielle siden til Q25 på Facebook. Dette medførte til at siden har vært stengt siden fredag. Foto: Kristian Hole

Fædrelandsvennen har sett dokumentasjon på at det er Nyhus som står bak nedleggelsen av den offisielle Facebook-siden til Q25:« Hvis du mener at dette innholdet ikke skulle vært fjernet fra Facebook, kan du ta saken direkte opp mot den klagende parten: Rettighetseier: Trond Aage Nyhus », står det i et skjermdump fra Facebook-meldingen om den midlertidige blokkeringen av festivalsiden.

— Hvordan påvirker dette promoteringen til Q25?

Daglig leder i Mjas As, Morten Johansen og styremedlem Erik Wikstøl. Bildet er tatt i lokalene til Mjas AS. Foto: Kristian Hole

— Det er klart at det påvirker Q25 negativt. I tillegg er jeg selv blitt blokkert som administrator i sju dager. Det vil si at jeg ikke har tilgang til å poste innlegg på de andre sidene jeg bedriver, forteller Johansen.Johansen bruker nettstedet Q25.no som hovedbase for å promotere jubileumsfesten digitalt, siden både han og de andre involverte i Q25 føler seg motarbeidet på Facebook.

Misforståelse

Nyhus selv mener at den midlertidige nedleggelsen av Q25-siden på Facebook er en misforståelse.

— Det har blitt gjort en feil basert på misforståelser når det gjelder den siden. Den siden kommer tilbake, sier Nyhus.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Festbrems

— Men det står tydelig at det er deg som har rapportert inn siden?

— Jeg har ikke gjort det. Jeg har ikke styring over alt som skjer, og det er en automatisk feil som har skjedd. Jeg har sendt inn beskjed til Facebook nå, så siden vil åpne seg igjen snart, sier Nyhus.

10 prosent

Bookingansvarlig for Q25, Toffen Gunnufsen, Erik Wikstøl, styremedlem i Mjas AS, og Morten Johansen, daglig leder i Mjas AS. Foto: Kristian Hole

Johansen mener at de ved flere anledninger har prøvd å finne en gunstig avtale for begge parter, for å løse navnestriden:— 8. januar fikk Nyhus et tilbud om 10 prosent av overskuddet fra Q25, opptil 300.000 kroner. Dette tilbudet ble ikke besvart, sier Johansen.

Selv om Quart-navnet nå er fjernet, mener Nyhus at Q25 fortsatt spiller på den samme merkevaren:

— Det handler ikke om prosenter. Det er for mange detaljer som ikke er på plass til at jeg vil låne ut Quart-navnet, sier Nyhus om tilbudet.

Styremedlem i Mjas AS, Erik Wikstøl, mener Nyhus bevisst vil spolere jubileumsfesten ved å drøye svarene sine.

— Alle i Kristiansand er begeistret for Q25-planene, utenom én mann. Hver gang vi prøver å samarbeide, så skjer det alltid noe annet. Nyhus gir oss ingen tydelige svar på hva han krever, forteller Wikstøl.

Toffen Gunnufsen legger til at det er Quadradurmusivalen som fyller 25 år.

— 25-årsjubileet feirer at det er 25 år siden Quadradurmusivalen ble arrangert i Kristiansand, ikke Quart-festivalen.

9 millioner i budsjett

Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig i Q25 i lokalene til Mjas AS. Foto: Kristian Hole

Q25 har et budsjett på 9 millioner kroner, hvor 5 går til booking av artister, ifølge Gunnufsen. Det er Mjas AS som stiller med grunnkapitalen, og flere andre aktører er med.— Hva skal til for at dere skal gå i null?

— Da må vi selge 5000 billetter, noe vi er sikre på at vi gjør, forteller Gunnufsen, som legger til at det er plass til 10.000 tilskuere per dag i Bendiksbukta på jubileumsfesten.