Koffein er ikke lenger på Antidoping Norge eller Det internasjonale antidopingbyrået WADA sin dopingliste.

Bruken av det reseptbelagte stoffet er derfor ikke ulovlig.

— Vi vet at andre har prøvd dette, fordi det er vitenskapelig mulig å få effekt av det, sier Asle Kjellsen, lege i Løv-Ham.

Han understreker at klubben ikke bruker koffein systematisk. Det er når enkeltspillere har problemer og føler seg slappe at pillene kan komme frem.

— Vi er klar over at dette er på grensen, og vi bruker det ikke standardmessig. Det er mer individuelt, og det kan nok tenkes at det ligger psykologi i det. Noen tror mer på det enn andre, sier Kjellsen, som i fjor var med på å spille Ny-Krohnborg opp i 3. divisjon som spiller.

Bruk av koffein er omstridt. Men etter at langrennsløperen Ine Wigernæs og syklisten Anita Valen ble tatt for koffeinbruk, er stoffet tatt av dopinglisten.

— Det er ikke forbudt, men Olympiatoppen anbefaler det ikke, sier Kjellsen.

Han innrømmer at klubben befinner seg i en etisk gråsone.

— Det er derfor dette kun brukes i spesielle tilfeller. Vi har et skeptisk syn på dette, understreker han.

Lange dager, spillere i full jobb og anstrengende reiser gjør at det kan bli fristende å ty til kunstige midler. Spesielt når det ikke er forbudt.

— Det er en vanskelig avveining. Folk blir slitne av å reise, og mange av spillerne har lange dager og lite søvn. Om en spiller drikker fire kopper kaffe på ettermiddagen foran en kamp, er det mer skadelig for kroppen enn om han tar en koffeintablett, sier Kjellsen.