Løv-Ham-trener Trond Bjørndal var litt mer enn mellomfornøyd etter sesongens femte triumf. 18 poeng og 5. plass på tabellen gir både ro og tilfredsstillelse, men for Bjørndal var skyhøyt favorittstempel hjemme mot jumbolaget Hødd en ny og vanskelig situasjon.

– Kamper vi skal vinne, er vanskelige, men jeg synes vi gjorde en grei jobb i forhold til at Hødd ikke spilte seg til de store sjansene. På en dag som denne er det poengene som gleder, oppsummerer treneren etter 90 lange minutter i kveldssolen på Krohnsminde.

Nå ser han aller mest frem til ferie – som han blant annet skal benytte til å inngå ekteskap (17. juni) etter 15 års samboerskap. Men først skal «Løvene» slå Byåsen ut av cupen i morgen.

Spiker i Hødd-kisten

Spillet i går bar preg av at maiprogrammet har vært tøft for både treneren og stort sett fulltidsarbeidende spillere. Flust med feilpasninger, ukonsentrerte avslutninger og ikke utpreget imponerende sprut i duellene.

– Jeg tror ikke noen av oss sitter med en følelse av at vi var veldig gode i dag, men vi har brutt en barriere ved å ta tre poeng mot et Hødd-lag som har gitt bergensfotballen mange sure opplevelser. Akkurat nå er jeg ufattelig fornøyd med å ha slått en ny spiker i Hødd-kisten, sier Bjørndal.

For det gamle storlaget fra Ulsteinvik ser det mildt sagt mørkt ut når 1. divisjon nå tar ferie. Tre poeng og suveren jumboplass betyr bortimot krise for tidligere Brann-spiller Fredrik Klock og hans nye venner. Selv om sunnmøringene yppet seg litt på tampen, var det noe tannløst og blodfattig over mannskapet som har scoret fattige seks seriemål så langt.

– Det har vært mye stang ut for oss, for å si det mildt, mener Klock, som syntes Løv-Ham var sånn passe gode i går.

– Jeg hadde forventet at de var litt mer spillende.

Bom og bom for Låstad

Ørjan Låstad var mannen som kunne punktert kampen og tatt bort det som var av nerve – tidlig i annen omgang. Men toppscoreren hadde verken roen eller presisjonen da han mutters alene fra fem-seks meters hold skjøt rett på keeper – ikke mindre enn to ganger.

– En skikkelig drittkamp, nå skal det bli godt med ferie, sier Låstad og summerer opp at han i alle fall burde satt de to største sjansene.

Trener Bjørndal tilgir på stående fot.

– Ørjan har vært kjempeeffektiv hele denne våren, så det er verdens enkleste jobb å tilgi ham dagens sløsing.

Dermed ble Tor-Mattis Kåvens fulltreffer etter halvtimen kampens eneste. Arve Walde tråklet seg elegant fri på venstrekanten, overlot ballen til Kåven, som banket læret opp i nettaket fra 10 meter.

– Det er ikke ofte jeg blir matchvinner, sier finnmarkingen og betegner gårsdagens duell som en slitekamp.

– Planen var at vi skulle avgjøre så tidlig som mulig. For egen del synes jeg det ble vel mye defensiv jobbing utover i annen omgang, sier Kåven fra Alta.

Den ti dager lange ferien skal han benytte til å besøke sin kone i det høye nord, men trener Bjørndal lover at spillerne skal få med seg et tøft egentreningsprogram.