Det sier daglig leder i Løv-Ham, Jan Kristoffer Mathiassen.

Hver tirsdag og torsdag samles de ivrigste på Krohnsminde for å la seg instruere av spillerutvikler Stein-Arve Lone.

– Alle spillerne til Løv-Ham har fått individuelle forbedringsmål av trener Trond Bjørndal. På disse dagtreningene får de muligheten til å trene på individuelle ferdigheter, sier daglig leder i Løv-Ham, Jan Kristoffer Mathiassen til Bergens Tidende.

Utvikle hele fylket Treningene er først og fremst for de yngre talentene, men er åpen for hele stallen.

– Vi har en del praktiske utfordringer som hindrer noen av spillerne i å trene på dagtid. For eksempel skole. Det må vi ta hensyn til nå. Men på sikt kommer vi til å kreve at de spillerne som signerer for Løv-Ham blir med på disse treningene også.

Bergens eneste førstedivisjonsklubb sier de har et ansvar for å følge opp talenter i Hordaland. Norges Fotballforbund støtter Løv-Ham med penger til spillerutvikler. Derfor er også andre talenter i fylket invitert til dagøktene. For eksempel Fanas Mads-Cato Moldskred og Vareggs Pål Christian Bjordal.

– Det skal ikke være slik at talentene må reise til Sogndal fordi de har en god talentfabrikk der. Vi skal ta vare på dem her. Dette skal bli et kompetanseområde, sier sportslig leder Jan Kolstad.

Sikter mot eliteserien – Vi vil ha som langsiktig mål å sikte mot eliteserien. Og da er talentarbeid eneste veien å gå. Det vi starter her skal vi høste om noen år. Vi har ikke sjanse til å konkurrere med Brann om spillerkjøp, innser Kristoffersen.

Løv-Ham henter inspirasjon både fra Lyn og Vålerenga.

– Der er de gode på talentarbeid. Her har vi ikke fulgt med i timen. Men det er jo ikke noe genetisk som tilsier at vi ikke har like gode talenter på Vestlandet som på Østlandet. Men vi må sette talentarbeidet i system for å få dem frem, fortsetter den ivrige duoen Kristoffersen og Kolstad.

Og Løv-Ham er overbevist om at de har funnet rett mann for dette arbeidet.

– Stein-Arve er den klart beste spillerutvikleren på Vestlandet utenom de i Brann. Det er Stein-Arve som har fått Erik Huseklepp dit han er i dag, poengterer Kristoffersen.