— Dette er stort for oss. Han er en av de mest hotte spillerne på overgangsmarkedet, og troner alene på toppen av toppscorerlisten i 1. divisjon. Vi er selvfølgelig svært glad for at han forlenger med oss, sier daglig leder i Løv-Ham, Jan Kristoffer Mathiassen.

Låstad har scoret syv mål på de syv første kampene denne sesongen. Kontrakten hans med de grønne og hvite gikk opprinnelig ut etter denne sesongen. I går forlenget han i ytterligere to år, og sørget dermed for at Løv-Ham ikke kan miste han som bosmanspiller etter denne sesongen.

— Jeg trives veldig godt i klubben. Vi har et godt miljø. Derfor forlenget jeg, forklarer Låstad.

— Jeg har et veldig avslappet forhold til andre klubber som tar kontakt. Jeg har det utrolig bra i Løv-Ham, jeg har leilighet og en jobb jeg trives i, så hvorfor skal jeg absolutt flytte på meg? spør Låstad.

Ingen bud

Foreløpig har det ikke kommet noen bud på spissen.

— Jeg spiller ikke godt i Løv-Ham til å få kontrakt andre steder, forsikrer han.

- Vil du til en eliteserieklubb hvis du får sjansen?

— Det kan jeg ikke forholde meg til før det skjer, sier målmaskinen.

— Selvtilliten har økt.

Den tidligere Åsane-spilleren kom til Løv-Ham midt i forrige sesong og har vært en stor suksess fra dag én.

— Jeg begynte tidlig å score mål. Det øker selvtilliten. Det skjer noe psykisk med en spiss når man scorer. Da får man troen på at man kan score i hver kamp. Det psykiske betyr utrolig mye. Mer enn du tror, forklarer Låstad.

Vil ikke stå i veien

Mathiassen mener Løv-Ham skiller seg ut fra mange andre klubber.

— Vi er veldig tett på hverandre. Vi har ingen konflikter internt. Derfor er vi veldig nøye med at nye spillere som hentes inn er skikkelige folk. Tilliten mellom spillergruppen og ledelsen gjør at Ørjan nå kan signere for oss, sier lederen.

Løv-Ham har uttalt flere ganger at de ikke kommer til å stå i veien for et klubbytte for Låstad dersom muligheten byr seg.

— Alle spillere har ambisjoner om å spille på et så høyt nivå som mulig, og det har selvsagt Ørjan også. Vi viste med Erik Mjelde at vi ikke står i veien for overganger. Vi har sagt lenge at hvis Ørjan får et tilbud fra en tippeligaklubb så skal han få ta det steget. Han skal få muligheten. At han forlenger med oss nå er en tillitserklæring. Han stoler på oss, gjentar Mathiassen.

— Men vi håper selvfølgelig at han blir hos oss. Det er ingen ting vi heller ønsker enn det, fortsetter han.

Ny Nannskog?

Forrige sesong scoret Daniel Nannskog (Stabæk) 27 mål i 1. divisjon. Også han hadde scoret syv mål etter syv runder da. Anders Tegström (Sandefjord) scoret 14 mål forrige sesong. Begge to har gjort suksess i årets eliteserie.

Fotballagent Stig Lillejord har tidligere uttalt følgende til BT: «Jeg håper ikke Løv-Ham selger Ørjan Låstad for mindre enn to millioner kroner.»

— Vi har hatt dialog med Ørjan om forlengelse helt siden desember, sier Mathiassen, som håper Låstad går til Brann hvis han velger å forlate Løv-Ham.

Om seriestarten til Løv-Ham har Låstad følgende og si:

— Kanon. Helt kanon. Vi er vel litt underdog uansett hvem vi møter, og det trives vi godt med.

Løv-Ham møter Moss på Krohnsminde på søndag. Mens bergenserne ligger på femteplass på tabellen ligger Moss på tiendeplass.