– Vi hadde et positivt møte, og følte at vi fikk en fin dialog omkring de tingene vi er mest opptatt av, sier daglig leder i Løv-Ham, Jan Kristoffer Mathiasen.

Det altoverskyggende temaet for samtalene i går var serieoppsettet. Løv-Ham er frustrert over at laget verken i år eller i fjor er blitt satt opp med hjemmekamper i åpningshelgen og i siste spillerunde.

Taper økonomisk

– At vi ikke tilgodeses med 16. mai-kamp er noe vi bare må avfinne oss med. Verre er det at vi blir satt opp med fem hjemmekamper samtidig med Brann. Heldigvis har TV 2 ordnet opp med å flytte to kamper, men likevel er dette et veldig stort problem for oss, sier han.

Problemet er todelt:

– Det ene er at det blir vanskelig for oss å skape og bygge opp en interesse omkring Løv-Ham og det produktet vi har. Det andre er det økonomiske tapet. Får vi 500 tilskuere mindre som følge av en slik kampkollisjon, så svir det for en liten klubb som vår, påpeker han.

Tendensen er klar: I åpningskampen mot Bodø-Glimt (3-2 til Løv-Ham) 16. april kom 713 tilskuere. Da var det ingen kollisjon. 1. mai vant Løv-Ham 2-0 mot Pors foran bare 200 tilskuere. Da hadde Brann kamp på Stadion to timer senere.

– Det var nok til å ødelegge for oss, og slik kan det ikke fortsette, sier han.

Selv om kampen mellom Sandefjord og Brann i morgen sendes på TV 2 to timer tidligere, har han tro på at det kommer mellom 1000 og 1500 tilskuere på kampen mot Aalesund på Krohnsminde.

Presidenten lyttet

– Vi vet at det er en økende interesse for å se Løv-Ham blant fotballinteresserte bergensere, og det er helt klart et godt publikumspotensial for kystderby av dette slaget. Våre kamper mot Haugesund og Sogndal er også oppgjør som kan trekke folk. Hvis disse kampene skulle komme på samme tid som en Brann-kamp – hvilket ikke skjer i år – ville vi ha tapt 100.000 kroner. Lite for Brann, men mye for oss, påpeker Mathiassen.

– Fikk dere gehør hos presidenten for å gjøre noe med dette til neste år?

– Ja, han viste stor forståelse, og lovet å gjøre noe med saken. Så neste år håper vi at Brann og Løv-Ham har hjemmekamp annenhver helg, sier Mathiassen.