De to tjente i særklasse mest i AaFK i fjor, ved siden av trener Jan Jönsson. Som i likhet med Barrantes tjente knapt tre millioner i 2014. Nå er både Jönsson og Barrantes ute av klubben, noe som selvsagt er gunstig for lønnsbudsjettet. Men Barrantes tjente sine halvannen millioner kroner også i år, før han dro til Kina i sommer.

Og AaFK kommer ikke spesielt gunstig ut av trenerlønns-budsjettet i 2015 heller. Siden Harald Aabrekk ble sparket i slutten av april, og etter hvert fikk en drøy million som en «sluttpakke» fra AaFK. Og de to som overtok jobben etter Aabrekk, Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft, fikk nok en brukbar lønnsforhøyelse da de ble forfremmet.

LES OGSÅ:

Ingen kommentar

Henrik Hoff vil ikke kommentere ligningstallene i det hele tatt. Vi lurte på om inntekten til Mos for 2014, på drøye 2,2 millioner kroner, også var iberegnet hans lønn fra FC København i 2014. Siden Mos først kom til AaFK sommeren 2014. – Det hverken kan eller vil jeg kommentere. Dette er personopplysninger som blir mellom oss og Mos, og av prinsipp uttaler jeg meg heller aldri om interne lønnsforhold, sier Hoff.

Som for øvrig står oppført med en lønnsinntekt på 935.000 kroner for jobben som AaFK-direktør i 2014. Som er langt under det flere av spillerne tjente i fjor.

De fleste spillerne i AaFK tjener langt mindre enn nevnte Barrantes og Mos, et stort flertall i A-stallen tjener godt under millionen. Og dette er en styrt trend både i AaFK og i norsk toppfotball for øvrig. Pengene sitter ikke like løst som tidligere, og det får også de aktive merke.

– Vi har redusert lønnsbudsjettet vårt merkbart, uten at jeg ønsker å tallfeste dette nå. 2016-budsjettet vårt er langt fra klart foreløpig, så jeg kan ikke si noe om vi vil ligge på omtrent det samme som årets nivå eller om vi må kutte ytterligere, sier Hoff.

Styrke stallen

– Men én ting står fast. Vi skal styrke stallen vår foran kommende sesong, og vi skal være høyere på tabellen enn det vi vil klare i år. Lettelsen er stor over at vi ser ut til å ha berget plassen i eliteserien, og vi ønsker ikke å havne i bunnstrid i 2016. Alt handler egentlig om å få mer ut av hver eneste krone vi bruker, sier Henrik.

– Når vil klubben gi Fredriksen og Fjørtoft beskjed om de får fortsette?

– Du får ingen dato fra meg, det har vi brent oss på før. Men vi nærmer oss veldig en avgjørelse, det kan jeg si. Og jeg håper at vi skal ta minst ni poeng på våre tre siste kamper, 40 poeng bør vi være i nærheten av, sier en meget offensiv Henrtik Hoff.

AaFK har 31 nå, og har igjen toppklubber som Stabæk (i dag), Molde og Rosenborg. Pluss Mjøndalen borte. Så 40 poeng var luftige greier, Hoff!