Det var merkbart flere tilskuere på Color Line stadion etter billettkampanjen med «vennepriser», og publikum kunne fått noe å juble for allerede etter 14 minutter. Leke James spilte Vebjørn Hoff gjennom på skrått hold innenfor 16 meteren, men ungguttens avslutning ble slått ut.

Sandefjord hadde 0-2-10 før dagens oppgjør og AaFK var favoritter med 6-3-3 hjemme, men det var bortelaget som tok ledelsen. Eirik Lamøy fikk fritt leide på venstrekanten etter at Mikael Dyrestam rotet bort ballen. Han slo 45 grader ut i feltet til Jean Mendy som satte ballen enkelt i mål til 1-0.

To bytter før pause

Trener Trond Fredriksen var tydeligvis svært lite fornøyd med det som skjedde i 1. omgang, og det hadde han også god grunn til. Seks minutter før pause ble både Peter Orry Larsen og Magne Hoseth byttet ut til fordel for «Mos» og Aron Thrandarson.

Allerede to minutter etter pause burde James utlignet da han ble spilt lekkert igjennom av «Mos», men den nigerianske spissen satte ballen utenfor. Etter pause var det AaFK som styrte kampen, men med tanke på hvor mye folk som ble flyttet opp ble det skapt for lite foran gjestenes mål.

Over tilskuersnittet

Et kvarter før slutt gjorde Fredriksen sitt siste bytte da Carl Björk kom inn, men heller ikke svensken klarte å skape noe spesielt utenom å vinne noen hodedueller. Det skal sies at Sandefjord heller ikke skapte noe særlig etter pause utenom noen halvfarlige kontringer.

Men da det så som mørkest ut, vartet «Mos» opp med magi på et innlegg fra Akeem Latifu. Spissen brukten hælen på å sette inn utligningen bak en sjanseløs keeper til 1-1. Og kun få minuter senere eksploderte Color Line stadion da Thandarson headet inn 2-1 på overtid. Begge scoringene kom etter innlegg fra Latifu.

På Color Line stadion var det til 7463 tilskuere til stede, noe som er over snittet som ligger på 6388.