Sandefjord var i ferd med å sette seg i skuddposisjon for fornyet kontrakt i eliteserien, med fire kamper igjen. Men alt raknet i løpet av to minutter i bortemøtet med Aalesund.

− Gjennom hele sesongen har vi sluppet inn altfor mange mål det siste kvarteret. Slik kampen mot Aalesund var i dag, har sesongen i realiteten vært for oss i år. Det har vært 100 prosent motgang, sa en skuffet Sandefjord-trener, Lars Bohinen, etter 1-2-nederlaget for AaFK i Ålesund.

1-0 snudd til 1-2

Med ett minutt igjen av ordinær tid ledet Sandefjord 1-0, etter at Jean Alassane Mendy satte inn 1-0 etter en nydelig kontring i første omgang.

Gjennom hele andre omgangen stanget AaFK mot et kompakt Sandefjord-forsvar, uten at de egentlig kom nevneverdig nær utligning. Men det var helt til kampen omtrent var over.

Først hælflikket Mostafa Abdellaoue elegant inn 1-1, før Aron Thrandarson stanget inn 2-1 til de oransje etter frispark, bare to minutter senere.

Dermed var 1-0 snudd til 1-2 på overtid, og Sandefjord rotet bort en gullkantet mulighet til å berge kontrakten i eliteserien på oppløpssiden. Både Mjøndalalen og Tromsø tapte sine kamper denne runden, så med seier hadde Sandefjord bare vært fire poeng bak dem med fire kamper igjen av årets sesong.

− Alt har gått galt

I stedet for står de nå med sju poeng opp til lagene foran seg, og må i praksis begynne å se mot spill i den nest øverste divisjonen neste sesong.

− Alt som har kunnet gå galt, har gått galt i år. Vi har hatt mange dommeravgjørelser imot oss gjennom hele sesongen, vi har vært dårlige, vi har vært uheldige. Det har vært 100 prosent motgang, sier en oppgitt Sandefjord-trener. Som også mener at lage ble snytt for straffe mot AaFK.

− Mendy blir klart tatt, og skulle hatt straffe. Men nok en gang går det i vår disfavør. Med 2-0 hadde det blitt en helt annet kamp. Det er det samme hver enste helg, sukker Bohinen.

Ledet fortjent

Sandefjord hadde i realiteten fortjent å ha med seg minst ett poeng i bagasjen hjem fra Ålesund. Selv om laget lot seg presse lovlig langt bakover etter hvilen.

−Den første omgangen er god, og da ledet vi fortjent. Men etter pause ga vi fra oss initiativet, og hadde altfor mange balltap sentralt. Vi har mange rutinerte spillere, som vi bør forvente litt mer smartness av. I stedet for å kontrollere kampen, får AaFK presse oss bakover og skape sjanser, forklarer Bohinen.

Som ikke ser resignasjon som noe alternativ i innspurten. Til tross for både ny og forlenget motgang.

− Nå skal vi ha en liten pause, der vi skal prøve å få på plass litt mer energi. Så er det bare å gyve løs på de siste kampene, avslutter han.