At Trond Fredriksen kjører samme startellever i to kamper på rad er slett ingen selvfølge. Når han til dagens kamp mot Sandefjord mønstrer samme startellever som klarte 1-1 i Tromsø i forrige serierunde, er det faktisk bare andre gang det skjer siden han tok over som hovedtrener i vår.

Selv om elleveren er den samme, blir det ventelig i en litt annen formasjon. Det er i hvert fall nærliggende å tro det. På bortebane blir AaFK som regel liggende litt lavere enn de har for vane å gjøre på hjemlig kunstgress.

Kan sikre kontrakten

Aalesund kan med seier i dagens kamp sikre fornyet spill i den øverste divisjonen en gang for alle. Laget har 29 poeng, og ligger med det på 11. plass. Ned til Tromsø og Mjøndalen, som ligger à poeng og på henholdsvis kvalikplass og direkte nedrykk, er det ni poeng. Tromsø har Molde på bortebane denne runden, mens Mjøndalen møter Stabæk hjemme.

Helsvart for Sandefjord

For dagens motstander, Sandefjord, er det i realiteten kun syltynn teori som holder liv i ambisjonene om å berge kontrakten i eliteserien. Før dagens kamp, med fem kamper igjen av sesongen, er det sju poeng opp til Tromsø på kvalikplass. Men Sandefjord har også betydelig dårligere målforskjell enn lagene som de i teorien kan passere for å berge kontrakten – eller kvalifisering for fornye kontrakt.

Lagene

AaFKs startellever (4-4-1-1): Sten Grytebust— Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Oddbjørn Lie, Jo Nymo Matland – Bjørn Helge Riise, Peter Orry Larsen, Magne Hoseth, Vebjørn Hoff - Henrik Bjørdal – Leke James

Innbyttere: Lie, Skagestad, Carlsen, Thrandarson, Abdellaoue, Marlinho, Björk

Sandefjords lag (3-5-2): Jakob jensen – Lars Grorud, Viktor Bindia, Thomas Juel-Jensen – Pau Morer, Geir Ludvig Fevang, Erik Mjelde, Eirik Lamøy, Cheikhou Dieng – Kjell Rune Sellin, Jean Mendy.

Innbyttere: Gundersen, Torp, Larsen, Hansen, Kutovic, Støvland.

Følg kampen, og chat med vår journalist i vårt livesenter