For Magne Hoseth er klar på at han håper at hans kontrakt med AaFK – som går ut ved sesong-slutt – forlenges.

– Ja, ja, ja. Det er ikke noe å snakke om engang. Jeg trives ekstremt godt i klubben og miljøet her og har lyst å være med videre, sier Hoseth.

FØLG STABÆK-AAFK LIVE PÅ SMP.NO KL. 18 LØRDAG

Ikke fornøyd

Men den tidligere Molde-spilleren er den første til å innse at det han hittil har prestert ikke har vært all verden.

– Jeg har enkelt og greit ikke vært i nærheten av å få vist hva jeg kan her i AaFK, sier han.

Hoseth – som fylte 35 år tirsdag – gir en vond akilles og mye sjukdom skylda. Blant annet har ikke Hoseth vært i nærheten av like mange treningsøkter som lagkameratene.

– Jeg har vært skikkelig uheldig siden jeg kom til AaFK. Det har vært mye dritt, med akillesen, sjukdom og alt det der. Helt jævlig, sier Hoseth.

Ikke bare har dette bidratt til at han har stått over kamper. Hoseth har dessuten blitt byttet ut i samtlige seks kamper han har startet.

– Jeg er egentlig en treningsmann som trenger litt økter, men det har jeg ikke fått. Heldigvis kjenner jeg nå at det begynner å sitte. Energien begynner å komme tilbake og jeg merker at jeg klarer å bidra mer offensivt, sier Hoseth.

Fikk troen igjen

Slik var det Hoseth følte det i Stabæk i fjor.

I Molde virket det som om karrieren en stund var på hell. Så dukket Stabæk opp.

Trond Fredriksen mener Magne Hoseth har betydd mye for AaFK til tross for at han ikke har blomstret på banen. Foto: June R. Johansen

– Jeg følte meg litt skviset ut av trenerne i Molde. Jeg bærer ikke nag, men det var jo ikke noe kjekt. Så begynte jeg jo å lure på om jeg var blitt for gammel til det her, sier Hoseth.Under Bob Bradleys ledelse briljerte Magne Hoseth i Stabæk. Han innrømmer at det gjorde godt for selvbildet.

I dag er Hoseth tilbake på Nadderud, der medaljejagende Stabæk venter.

– Stabæk-suksessen forteller mest om kompetansen til Bob. Han er en fantastisk trener som får det maks ut av nesten samtlige, skryter Magne Hoseth.

Usikker framtid

I dag og ut sesongen er det uansett AaFK som gjelder for Hoseth. Hans største dilemma er at det bare er fire serierunder igjen. Tiden på å bevise at han duger er knapp.

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse rundt Magne enda, sier Trond Fredriksen.

Han legger ikke skjul på at Hoseth sportslig ikke har blitt den suksessen AaFK drømte om, men er samtidig klar på at 35-åringen har vært en viktig bidragsyter for AaFK i høst.

– Magne har vært ekstremt viktig for oss uansett hvordan han har prestert i kamper. At han og Bjørn Helge kom inn som rutinerte fjes i sommer, har bidratt til å holde laget på tå hev. Dessuten har jo Magne vært viktig for oss i enkeltkamper, blant annet mot Start, mener Fredriksen.

– Hva kan du si om mulighetene hans for kontrakt?

– Han har i alle fall gjort seg aktuell for 2016, sier Fredriksen.

Selv håper Hoseth at en opptur i høst skal gjøre underverker.

– Hva tror du må til for å få ny kontrakt?

– Om jeg scorer et par mål mot Molde neste helg burde det vel være i boks, undrer Hoseth.

Selv er han i alle fall overbevist om at han har sitt å bidra med.

– Jeg vet jeg har veldig mye å bidra med som både spiller og kanskje som noe mer i den klubben jeg spiller for neste år. Jeg har ganske klare meninger om hva som skal til for å bli et vinnerlag, sier Hoseth.