Søndag ble 20-åringen den store AaFK-helten da han scoret seiersmålet mot Sandefjord på overtid. Det var en etterlengtet opptur for islendingen som bare har starta en av AaFKs sju siste kamper.

– Aron har slitt en periode, det er ikke til å legge skjul på. Han har nok ikke prestert på det nivået han har ønsket, sier Trond Fredriksen.

Etter Sandefjord-kampen la ikke Thrandarson – som i går knyttet seg til Islands U21-landslag – skjul på at ting har gått litt imot ham i det siste som AaFK-spiller.

– Jeg har strevd litt de siste ukene, så det var helt utrolig for meg å få score seiersmålet. Jeg har lært mye av denne sesongen, for det har tatt tid å tilpasse seg norsk fotball, sa Thrandarson.

BAKGRUNN:

– For dårlig form

AaFK-trener Fredriksen var særdeles glad på Thrandarsons vegne søndag.

Han har selv sett at motgangen på banen har påvirket 20-åringen.

– Det har knytt seg litt for Aron. Jeg tror det henger sammen med at han har vært så utålmodig. Han har vært så utålmodig at han har blitt veldig kortsiktig i hodet sitt. Han har på en måte ikke sett helheten, sier Fredriksen.

Han peker på at det er islendingens første sesong i Norge – og ikke minst at hans fysiske form ikke har vært god nok i år.

– Aron har slitt litt med skader og sånn, spesielt i oppkjøringen, og har ikke kommet seg i skikkelig fysisk form i år. Men det virker litt som han ikke har klart å se at skadesituasjonen har vært en hindring. At han har et vanvittig potensial og at han kan bli en virkelig god eliteseriespiller er det ikke tvil om, men per dags dato hindrer det fysiske han i å være det, mener Trond Fredriksen.

— Vil da tid å tilpasse seg

Senest i forrige uke hadde AaFK-treneren seg en prat med Thrandarson om temaet. Etter Sandefjord-kampen virket Thrandarson klar for å gi det virkelige gjennombruddet litt tid.

– Jeg visste at jeg ikke kom til å hoppe rett inn på laget og være en stjerne i den første sesongen. Det er et høgere tempo i Norge og sjølsagt bedre spillere, og da tar det litt tid å tilpasse seg, uttalte han.