OSLO (Aftenbladet): Det var knyttet store forventninger til Jakob Ingebrigtsen før torsdagens 1500 meter i forstevnet på Bislett. 14-åringen var allerede før start historisk som tidenes yngste deltaker i Bislett Games, og etter å ha satt ny verdensrekord for sin aldersgruppe med 3.50,57 forrige uke, var det mange som håpet på nok en rekord i hovedstaden.

Et meget sterkt felt gikk imidlertid knallhardt ut fra start i junisolen, og allerede før 100 meter var gått holdt det på å gå aldeles galt for lillebror Ingebrigtsen. Stortalentet fra Sandnes snublet og holdt på å gå rett i tartandekket, men holdt seg på beina og fullførte likevel til sin nest beste tid noensinne på 3.53,80. Etter løpet var han lettet over at debuten var overstått.

— Jeg synes egentlig det gikk greit. Jeg prøvde å holde en jevn fart, men det ble dessverre vanskelig, og jeg var nesten nedi etter bare 50-100 meter. Det ødela mye av løpet, og jeg ble nok med på kjøret litt for tidlig, sier Ingebrigtsen til Aftenbladet.

God trening

Sensasjonsgutten hang likevel ikke med hodet da han møtte pressen under hovedtribunen på Bislett stadion.

— Det var en kjekk opplevelse, og jeg ser egentlig mest på det som øving til større mesterskap. Jeg slet i starten og det ble mye knuffing i feltet. Dermed ble jeg fort stiv, forteller den historiske 14-åringen, som innrømmer at han også selv hadde store forventninger før Bislett-debuten.

— Jeg hadde jo håpet på personlig rekord, men med den starten skjønte jeg jo at det ikke ville være mulig, sier han.

Tror på flere rekorder

- Hvordan har du opplevd presset og pågangen i forkant av stevnet?

— Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, og prøvd å holde meg mest mulig vekke fra alt oppstyret og holde fokus på trening. Men jeg kjente jo at jeg var litt mer nervøs og spent enn vanlig og det er godt å ha det overstått, sier Jakob Ingebrigtsen, som har god tro på nye rekorder senere i sesongen.

— Jeg skal nok klare å komme under 3.50,00 i løpet av sommeren, mener han.

Glemte alle råd

- Hvilke råd fikk du av storebror Henrik før kveldens løp?

— Han rådet meg til ikke å gå for tøft ut fra starten og til å kjøre mitt eget løp. I stedet var det akkurat det som skjedde. Jeg prøvde å finne en god posisjon, men det gikk bare ikke som planlagt, ser han.

Trener og pappa Gjert Ingebrigtsen var ikke helt fornøyd med yngstemanns gjennomføring i Oslo.

— Han ble nok litt for ivrig og gikk inn i slåsskampen, akkurat slik jeg hadde bedt ham la være å gjøre. Dermed fikk han kjenne på det samme som Henrik har gjort så mange ganger og havnet nesten i bakken. Men jeg tror han hadde en veldig god opplevelse likevel, sier Ingebrigtsen senior.

- Altfor mye styr

Han innrømmer at det har vært spesielle omstendigheter rundt rekordsønnen den siste uken. Og at han ikke er spesielt glad for oppmerksomheten som følger med.

— Jeg har prøvd å få kontakt med ham, men det har ikke vært så lett. Det er kjekt at han er gjennom denne ilddåpen, og jeg forventer at han vil levere sterkere tider både på 1500 og 800 meter senere i sesongen. Det har vært altfor mye oppstyr rundt ham de siste dagene, men vi klarer å holde sånn noenlunde kontroll på det, sier Gjert Ingebrigtsen, som ikke tror det blir vanskelig å holde 14-åringe på jorden i tiden som kommer.

— Neida, det gjelder bare å skjerme ham best mulig og behandle ham som det han er, en helt vanlig 14 år gammel gutt.

Vi fulgte Bislett Games