Hvis det er menn som planlegger å løpe etter damene i hovedstaden, så er det tre de bør holde seg unna. Norges-vennen Murielle Ahouré fra Elfenbenskysten er verdens raskeste hittil i år med 10,81 – det samme som jamaicanske Shelly-Ann Fraser-Pryce. Veronica Campbell-Brown har «bare» 11,04 i år, men er på vei opp i form.

— Det er to ting som teller i år. Det er å være i form til den jamaicanske uttagningen og til VM. Men jeg er i ganske god form nå, og jeg håper å få se 10-tallet, sier 33-åringen, som kan skilte med både OL- og VM-gull.

- Er det viktig å slå konkurrentene i alle løp for å vise hvem som er sjefen?

— Nei, en seier nå betyr ikke så mye. Nå tenker jeg mest på teknikken, sier hun til Aftenposten.

— Men treningen min i vinter har gått veldig bra, så jeg har tro på at dette blir en toppsesongen for meg.

Jakter på VM-kravet

Ezinne Okparaebo håper også å se 10-tallet denne sesongen, men foreløpig en hun langt unna. Hun har faktisk ikke tatt VM-kravet en gang. Det er på 10,33 – langt bak Ezinnes pers på 11,10, satt under OL i London.

I sitt første løp i år fikk hun 1,0 sekundmeter motvind, og dable det bare 11,68 i Belgia. Heller ikke i Florø var det topp forhold, og da ble det 11,46. — Jeg satser på å greie VM-kravet på Bislett. Det hadde vært greit å få lagt det bak seg, sier BUL-jenta, som påpeker at hun ennå ikke er i toppform.

— Jeg har trent veldig hardt den siste tiden. Det vil nok ta litt tid å få ut det beste, men jeg er sikker på at det kommer etter hvert. Men ned mot norsk rekord er jeg ikke god for akkurat nå, poengterer Ezinne.

- Hva med konkurransen du får?

— Jeg elsker å løpe i sterke felt, så dette blir helt topp, sier BUL-jenta, som også skal bryne seg på bulgarske Ivet Lalova, som har vært en av Europas beste sprintere i en årrekke.