CARDIFF (Aftenposten.no): Magnus Wolff Eikrem (23) og Mats Møller Dæhli (18) venter mens de nye lagkameratene trener til West Ham-oppgjøret.

En uke etter at han tok over jobben som Cardiff-trener er Ole Gunnar Solskjær i ferd med å signere sine to første spillere, men ferdigstilling av kontraktene trekker ut i tid.

De to nordmennene Magnus Wolff Eikrem (23) og Mats Møller Dæhli (18) befinner seg på den luksuriøse golfresorten Vale, like overfor Cardiffs treningsfelt en drøy 20 minutters kjøretur utenfor sentrum.

Mens deres nye lagkamerater gjennomførte dagens formiddagsøkt tasset Wolff Eikrem og Møller Dæhli rundt på anlegget iført Cardiff-treningsklær.

I går gjennomførte de to medisinske tester, og kontraktsforhandlingene er i sluttfasen.

Cardiff-spillerne lader opp til lørdagens kamp mot West Ham.

Ventetid

Men Jamie de Cruz i Cardiffs kommunikasjonsavdeling sier det ikke vil bli noen pressekonferanse i dag.

— Det blir definitivt ingen pressekonferanse i dag, og eventuelle nye signeringer vil bli presentert mot slutten av uken, sier de Cruz til Aftenposten.

Det betyr at de nordmennene kan bli presentert i forbindelse med fredagens faste ukentlige pressekonferanse, og at de er spilleklare til det viktige hjemmemøte mot bunnlaget West Ham lørdag.

Lørdagens kamp vil ikke bare bli første mulige kamp for de to norske midtbanespillerne, men også Solskjærs hjemmedebut i Cardiff.

Medieinteressen for Solskjærs nyervervelser er stor, så stor at britisk presse er bedt om å komme seg ut av området der laget trener og de to nykommerne oppholder seg. Norsk presse har fått streng beskjed om ikke å fotografere eller ta kontakt med hverken Møller Dæhli eller Wolff Eikrem, og fotografer som nærmet seg treningsfeltet ble bestemt vist bort.

Her oppholder norske journalister og Cardiff-spillere seg. Men pressen får ikke ha kommunikasjon med noen på laget. Foto: JEFF GILBERT

Ukjent pengesum

Cardiff ligger for øyeblikket et poeng over kvalikplass og Solskjær er nødt til å forsterke laget offensivt dersom laget skal spille ballbesittende angrepsfotball slik han ønsker.

På pressekonferansen like etter Solskjær fikk jobben ville han ikke ut med hvor stor sum han har fått til å handle i det åpne januarvinduet, og sa han og styreleder Mehmet Dalman ville diskutere seg frem til enighet rundt hvert enkelt spillerkjøp.

I tillegg til de gamle kjenningene Mama Biram Diou og Molde-keeper Ørjan Nyland spekulerer britiske medier også i at Solskjær ønsker å hente Tom Ince fra Blackpool, waliser og Jonathan Parr-klubbkamerat Jonathan Williams fra Crystal Palace samt Manchester Uniteds Wilfried Zaha på lån.

Little Norway

Men først ut er sannsynligvis den norske duoen Wolff Eikrem og Møller Dæhli.

Wolff Eikrem har spilt for Solskjær både i United og som nøkkelspiller for Molde, før overgangen til Hereenveen. 23-åringen var på plass i England allerede lørdag formiddag da han så Cardiff snu kampen mot Newcastle på St.James Park.

Også Dæhli kjenner Solskjær godt, med bakgrunn i både United og Molde. 18-åringen ankom Cardiff søndag kveld.

Flere eksperter har påpekt at to norske spillere innebærer en viss risiko, selv om dette er spillere Solskjær kjenner godt og stoler på, fordi nasjonaliteten deres vil medføre ekstra forventningspress. Med norsk sjef og to nordmenn i troppen blir den walisiske hovedstadsklubben snart et lite stykke Norge i Premier League.