DERBY-CHELSEA 0-2

Chelsea slet lenge med å bryte ned Derby i søndagens FA Cup-kamp. Men kampen ble i realieten avgjort da John Obi Mikel stanget inn 1-0 etter en drøy time.

Det var Mikels andre scoring denne sesongen, etter at den defensive midtbanespilleren før det hadde gått seks strake sesonger uten å score for Chelsea mellom sommeren 2007 og 2013. Etter at nigerianeren stod for gjennombruddet doblet Oscar ledelsen med et knallhardt skudd.

Dermed er Chelsea klare foret 4. rundeoppgjør med Stoke. London-laget har utmerket seg som FA Cup-spesialister de seneste årene, med fire trofeer av syv mulige.

God Derby-start

Siden Steve McClaren tok over Derby i september, har hans fotballfilosofi vært lett gjenkjennelig i lagets spill.

Mellom midtbanen og angrepet til det ballbesittende laget, finner man spilleren hele Premier League sikler etter. McClaren har uttalt at Will Hughes er en spiller etter hans hjerte, og 18-åringen viste frem sin gode førstetouch fra start i kampen mot Chelsea.

Med Hughes i spissen viste Derby i innledningen at de ikke er redde for å holde på ballen, selv mot topp motstand.

Ramires treffer stolpen

Etter hvert i omgangen skulle det imidlertid bli mer og mer Chelsea.

Oscar var med å vippe Southampton-kampen til Chelseas fordel, etter å ha kommet inn i andre omgang. Mot Derby fikk han starte, og han var også i søndagens kamp blant Chelseas farligste.

Oscar var farlig frempå med to skudd som begge var svært nære å snike seg inn. Bortelagets beste mulighet sto imidlertid hans landsmann Ramires for.

På overtid av første omgang sendte han av gårde et godt skudd, som dessverre for de blå gikk i stolpen.

Til tross for de gode mulighetene og dominansen i banespillet, hadde ikke Chelsea et eneste skudd på mål de første 45, noe José Mourinho neppe var fornøyd med.

Oscar-kanon

De store mulighetene uteble for Chelsea også i starten av andre omgang, men så dukket en uventet redningsmann opp.

Et frispark ble slått inn fra venstre, og John Obi Mikel raget høyest. Nigerianeren fikk en enkel oppgave med å stusse ballen i mål.

Seks minutter senere doblet Chelsea-ledelsen, denne gangen ved en litt mer gjenkjennelig målscorer. Oscar hamret til fra spiss vinkel, og Derby-keeper Lee Grant rakk ikke å gjøre noe før den traff ham og gikk i nettet.

Etter det andre målet virket det som at begge lag skjønte hvem som skulle gå videre, og dermed var 0-2 et uungåelig resultat.