RIO DE JANEIRO (fvn.no):

Norge var overlegne og banket Sverige med 33-20 på tirsdag.

— Jeg håper de (russerne) ble litt skremt. De bør ha blitt litt, selv om de ikke viser det, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

— Jeg tror kanskje ikke de ble redde etter i går, men de vet fra før at Norge er gode, sier Katrine Lunde.

— Jeg tror ikke de synes det var veldig gøy å se oss i den «flowen». Det hadde vært fint om vi klarte å skremme dem litt. Vi spilte jo kjempebra, sier Camilla Herrem.

— Mye å si med utstråling

Etter maktdemonstrasjonen og 33-20-seier mot Sverige i kvartfinalen tirsdag, stilte håndballjentene blide og opplagte på pressemøte i deltakerlandsbyen tirsdag formiddag brasiliansk tid. Herrem har smilet og humøret som et av sine store varemerker, og spiller også bevisst på det på banen.

— Jeg tror ikke russerne tenker så mye på det, men kommer vi inn i rytmen som i går, er det veldig demotiverende for motstanderne hvis vi jubler opp i ansiktet på dem. Det synes jeg også er noe «drid». Jeg tror nok det har ganske mye å si med utstråling, sier Herrem – iført runde solbriller med speil.

Russerne har vunnet samtlige seks kamper til nå. Men i flere av dem har de kommet bakpå, og har måttet hente inn motstanderne i andre omgang.

— De spiller med høyt tempo

Norges analysesjef, Wenche Halvorsen Stensrud, har studert samtlige kamper til Russland i OL.

— De har en midtspiller i Daria Dmitrieva som er den mest sentrale. De spiller med høyt tempo gjennom hele kampen. De har ikke kommet med noe nytt, men de er veldig solide. Men de slipper også inn mange mål, påpeker Stensrud.

Hun peker også på at russerne har vært flinke til å rullere på mange spillere.

— De bruker alle spillerne. Derfor klarer de å holde bra tempo gjennom hele kampen, sier hun.

- De har utviklet spillet sitt

Katrine Lunde kjenner de russiske spillerne spesielt godt, gjennom spill for det russiske storlaget Rostov Don.

— Russland kommer til å være fysiske. De har mange gode individualister som nå i tillegg er blitt flinke til å spille sammen som et lag. Det har vi særlig fokus på i Rostov. Russland har lenge vært kjent for sitt krysningsspill, men nå er spillet i tillegg mer utviklet. Det så vi i desember, sier Lunde, og sikter til VM hvor Russland slo Norge i gruppespillet.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— Viktig å løpe hjemHerrem advarer mot kjappe russiske kanter.

— Det blir veldig viktig å løpe hjem for Russland kontrer mer enn før med kjappe kanter. Men klarer vi å rive opp angrepsspillet deres, slik vi klarte mot Sverige, blir det vanskelig å stoppe oss, sier Herrem.

— Jeg ser på Russland som et av de sterkeste lagene, men det tror jeg de også ser på oss som. Det er stor bredde i laget, og i tillegg har de en Trefilov som hoier og skriker på benken. Jeg synes de er veldig giftige så vi må være nøye, sier Stine Bredal Oftedal.