Det opplyser advokat Olav Sylte til Stavanger Aftenblad fredag.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl har tidligere sagt at politiet har et mål om at saken skal være ferdig etterforsket innen utgangen av januar. Det tror ikke Sylte politiet klarer.

— Min klient er innkalt til nytt avhør i slutten av måneden. Dette er et nytt etterforskingsskritt, sier Sylte til Aftenbladet.

Kjenner ikke innholdet

Sylte har ikke fått klarhet i hvorfor politiet vil gjennomføre et nytt avhør av hans klient, som sammen med tre andre satt varetektsfengslet i tre uker siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20).

De fire mennene har fortsatt status som siktet i saken.

— Min klient vil stille til avhøret og svare på politiets spørsmål. Hvorfor han er innkalt til nytt avhør vet vi imidlertid ikke, sier Sylte.

Vurderer fortløpende

Politiadvokat Herdis C. Traa sier til Aftenbladet at politiet fortløpende vurderer nye avhør i saken. Hun kan bekrefte at politiet ønsker å avhøre en eller to av de siktede på ny, men vil ikke si noe om årsaken.

— Generelt kan jeg si at slike avhør kan dreie seg om små detaljer. Vi har ikke tidligere i denne saken uttalt oss spesifikt om innhold i avhør og vil ikke gjøre det nå heller, sier Traa.

Før hun kan sende sin innstilling til statsadvokaten, må politiet også få svaret fra kommisjonen som gjennomgår rapporten fra psykiaterne som fortok en judisiell observasjon av en av de siktede i saken.

I denne rapporten slås det fast at mannen som på et mye omtalt lydbånd, og i politiavhør, har forklarte seg om det 15 år gamle drapet,kan ha falske minner. Det er denne mannens forklaring som danner grunnlaget for siktelsen mot både ham og de tre andre Lyngdal-mennene.

Har ikke fått svar

Det har ikke lyktes Aftenbladet å komme i kontakt med advokat Thomas Randby, som er forsvareren til en av de andre siktede i Tina-saken. Advokatene Odd Rune Torstrup og Trond Wåland, som forsvarer de to siste, sier at deres klienter ikke er innkalt til nye avhør.

Olav Sylte sendte nylig en begjæring til politiet hvor han ba dem om sjekke beslag av tre hårstrå som ble gjort i 2000. — Jeg har foreløpig ikke fått svar fra politiet på denne begjæringen, sier Sylte.