— Det setter naturligvis en demper på julefeiringen, sier en av de siktede til Aftenbladet.

Tina-saken tok denne høsten en dramatisk vending da fire menn i 30-årene ble pågrepet og siktet for det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen. 20-åringen forsvant natt til 24. september 2000. En måned senere ble hun funnet ved Bore kirke.

Fire menn, som alle er fra Lyngdal, ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Stavanger-kvinnen i september. 9. oktober ble de løslatt, men kvartetten har fortsatt status som siktet i saken.

Tenker på familien

Aftenbladet får opplyst at saken ikke er ferdig etterforsket og derfor ikke sendt til påtaleavgjørelse. Aftenbladet erfarer videre at status til de siktede i saken ikke vil bli endret før tidligst i januar 2016. — Jeg kan bekrefte at det ikke er noen endringer i statusen til noen av de siktede, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Han ønsker ikke å uttale seg om når saken blir sendt til påtaleavgjørelse.

Mannen som ble pågrepet som andremann i september, sier følgende om situasjonen:

— Det er tungt å leve med denne siktelsen hengende over seg. Jeg forsøker ikke å tenke så mye på dette, men siktelsen ligger der og kverner i bakhodet. Jeg tenker ikke minst på Tinas familie. Jeg hadde håpet at også hennes nærmeste kunne fått noen svar, sier han til Aftenbladet.

Han er kjent med at politiet, som har etterforsket saken for fullt i flere måneder, ikke vil klare å gjøre seg ferdige med etterforskningen før nyttår.

— Det setter en bismak på juleforberedelsene. På hele julefeiringen, faktisk. Jeg hadde jo håpet på en raskere avklaring, sier han.

Løslatt etter befaring

De fire mennene kom i politiets søkelys som følge av et mye omtalt lydopptak. På dette opptaket forklarer en av dem seg detaljert om hvordan han og en av de andre drepte Stavanger-kvinnen og videre om hvordan de to siste av de siktede var med på å skjule kroppen.

Mannen som forklarer seg på lydopptaket, en 36 år gammel mann fra Lyngdal, var den første som ble pågrepet og siktet i saken. Erkjennelsen skal han siden ha gjentatt i flere politiavhør.

Tina-saken tok en ny dramatisk vending da politiet 9. oktober valgte å løslate de fire mennene fra varetekt. Løslatelsen skjedde kort tid etter at 36-åringen på lydopptaket hadde vært på befaring sammen med politiet på Sølyst, hvor man mener at Stavanger-kvinnen ble drept.

Ingen bevis

De tre andre mennene har hele tiden nektet ethvert kjennskap til den 15 år gamle drapssaken.

Aftenbladet kjenner til at politiet ikke har funnet et eneste bevis som knytter noen av de siktede til Stavanger det aktuelle døgnet. Dette har politiet ikke ønsket å kommentere. Ifølge mannen på lydopptaket lånte de en bil av en bekjent for å komme seg til Stavanger. Mannen de lånte bilen av, har siden sagt at han ikke kan erindre å ha lånt bort bilen til Lyngdal-gjengen.

Politiet har måttet tåle kritikk fra kvartettens forsvarere som mener at flere etterforskingsskritt burde vært gjort allerede før pågripelsene.